Hög tid att söka till Ung Svensk Form 2017!

Ansökningen till nästa års Ung Svensk Form är i full gång, du har väl inte missat? Utmärkelsen är betydelsefull i sitt slag då urvalet de senaste åren verkligen har varit anmärkningsvärt intressant och högkvalitativt. Det är nog helt enkelt så att det finns mycket spännande på gång ute i landets alla byrålådor – passa på att sök med det du är stolt över!
”Testa gränser, sök med prototyper, skisser, modeller, skolmodeller eller färdiga produkter” uppmanar man från arrangörshåll. Ung Svensk Form är fritt från kategorier och välkomnar alla bidrag.
100 mot 0, Josefin Tingvall i årets upplaga av Ung Svensk Form 2016. (Foto Kurbits)
100 mot 0, Josefin Tingvall i årets upplaga av Ung Svensk Form 2016. (Foto Kurbits)

Vad kan man vinna då? Jomense, förutom att du om du blir utvald ingår i en utställning så har du också chansen att få arbetsstipendium med lön och bostad hos Ikea, samt stipendier på 90 000 kronor. Den enda reservationen som finns i tävlingen är att du för att vara ung måste vara under 36 år. Men – och det här är ju fint – om du är student får du vara i vilken ålder du vill.

Ung Svensk Form är en jurybedömd utmärkelse och vandringsutställning arrangerad av Svensk Form. Detta är den tolfte omgången som arrangeras nu, jag har varit superförtjust i de senaste två omgångarnas tävling, här och här bland annat.

Emma Dahlqvists projekt It's now or näver, där digital teknik möter naturmaterial i ett spännande experiment.  (Foto Svensk Form)
Emma Dahlqvists projekt It’s now or näver, där digital teknik möter naturmaterial i ett spännande experiment. (Foto Svensk Form)

Med i juryn i år finns Samir Alj Fält, Marcus Engman, Salka Hallström Bornold, Tom Hedqvist, Åsa Jugnelius, Kenneth Kvarnström, Petra Lilja, Tor Lindstrand, Bea Szenfeld, Bolle Tham och Jesper Waldersten.

Och här är den sista – kanske viktigaste detaljen – sök innan 15 september! (bilden i inläggets topp: Bäverslöjd när den är som bäst – Daniel Svahn har samarbetat med bävrar i dessa vrilskålar. Från Ung Svensk Form 2016)

Neo-Animism: Discovering new species in the product design jungle
Neo-Animism: Discovering new species in the product design jungle är namnet på den olydiga kaffemaskinen av Christoffer Ohlander, från Ung Svensk Form 2016. (Foto Svensk Form)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *