Formfrukost #3 med Thomas Lissert!

Imorgon tisdag är det dags igen! Då kör vi vår tredje upplaga av samtalsplattformen Formfrukost. Det är Stefan Nilsson och jag som ligger bakom frukosten, vi håller till på Scandic Anglais, i deras nyrenoverade bar. Scandic bjuder på frukost och vi bjuder på samtal. Imorgon heter vår gäst Thomas Lissert och det ska bli oerhört spännande!

Jag har varit nyfiken på Thomas sedan jag såg hans examensarbete på Beckmans i våras, där han dekonstruerar en begagnad soffa från Blocket och gör en massa nya föremål av materialet. Det ska bli mycket spännande att få prata med honom.

Delar ur Make Up, det examensprojekt som Thomas Lissert blivit uppmärksammad med, och som vi kommer att prata om imorgon. Här utställt på Svenskt Tenn. (Foto Svenskt Tenn)
Delar ur Make Up, det examensprojekt som Thomas Lissert blivit uppmärksammad med, och som vi kommer att prata om imorgon. Här utställt på Svenskt Tenn. (Foto Svenskt Tenn)

Så här presenterar vi honom:

Med tidigare erfarenhet i restaurangbranschen tar nu vår nyutexaminerade Formfrukostgäst Thomas Lissert sina första steg i verkligheten som produktdesigner. Och det gör han med nyfikna ögon på sig  – hans omtalade examensprojekt från Beckmans i våras heter Make Up, där en soffa på Blocket fick fungera som metod för att tillverka nya objekt ur en befintlig möbel.  Hur ser hans fortsättning ut? Vi undrar hur han som färdig formgivare förhåller sig till hantverk idag? Vad är viktigt och hur ser hans metoder för produktion ut framöver? Om man ska arbeta med sina händer som ung formgivare idag – hur överlever man ekonomiskt?

Välkommen till Formfrukost #3 alltså, det händer imorgon, 24 november klockan 8.00-9.00. Formfrukost är gratis men du behöver anmäla din plats, info@formfrukost.se. Det finns platser kvar, men skynda skynda!

Vår Formfrukostgäst Thomas Lissert fick tidigare i höst stipendium från Svenskt Tenn för sitt examensprojekt Make Up, här visas det på Svenskt Tenn. (Foto Svenskt Tenn)
Vår Formfrukostgäst Thomas Lissert fick tidigare i höst stipendium från Svenskt Tenn för sitt examensprojekt Make Up, här visas det på Svenskt Tenn. (Foto Svenskt Tenn)

Se filmen på Thomas sajt, den förklarar hans tillvägagångssätt och arbete, kolla in!

Och så här ser han ut, Thomas Lissert - gäst på vår Formfrukostscen imorgon, välkommen att vara med! (Foto Erik Nyström)
Och så här ser han ut, Thomas Lissert – gäst på vår Formfrukostscen imorgon, välkommen att vara med! (Foto Erik Nyström)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *