Idag öppnar Stockholm Craft Fair!

För femte året arrangeras Stockholm Craft Fair, tidigare år under namnet Slussen Craft Fair, men eftersom man numera flyttat till Kungsträdgården så passar ju namnbytet bra. 36 konsthantverkare medverkar på marknaden, här finns glas, keramik, en massa olika smycken,  textil och kläder, och det ser fint ut!  – jag vet för jag har fått förhandkika en del.

Jag sitter nämligen med i den jury som har den delikata uppgiften att utse årets nyskapande konsthantverk. Stockholm Craft Fair öppnar klockan 12.00 idag, och utser vinnaren klockan 15.00 då marknaden invigs. Stockholm Craft Fair firar alltså femårsjubileum och arrangeras av KRO/KIF.

Stina Myringer och den här skulpturen finns med på Stockholm Craft Fair som öppnar idag, de håller till i Kungsträdgården och marknaden är öppen för alla, klockan 15.00 korar vi årets nyskapande konsthantverk på marknaden, kom dit vetja! (Foto Stina Myringer)
Stina Myringer och den här skulpturen finns med på Stockholm Craft Fair som öppnar idag, de håller till i Kungsträdgården och marknaden är öppen för alla, klockan 15.00 korar vi årets nyskapande konsthantverk på marknaden, kom dit vetja! (Foto Stina Myringer)

Kom förbi Kungsträdgården idag och imorgon, fint, smart, intressant hantverk finns där – unika objekt som är gjorda för hand. Utställarna kommer från hela Norden och här är några exempel på medverkande.Nytt för i år ska jag också tillägga, är den spännande Silverbaren! Medlemmar i LOD, galleriet med metalldesign i fokus har försett baren med unika dryckeskärl som du får prova att dricka varm och kall dryck ur – hur smakar silver? Prova på!  Här finns hela programmet för marknaden.

Keramik av Wei Frissia Cai på Stockholm Craft Fair. (Foto Pengfei)
Keramik av Wei Frissia Cai på Stockholm Craft Fair. (Foto Pengfei)
Också Irina Lindqvists verk finns att se i Kungsträdgården idag och imorgon. (Foto Irina Lindqvist)
Också Irina Lindqvists verk finns att se i Kungsträdgården idag och imorgon. (Foto Irina Lindqvist)
Juha Luukkonen och Katriina Seppala, Stockholm Craft Fair 2015. (Foto Katriina Seppala)
Juha Luukkonen och Katriina Seppala, Stockholm Craft Fair 2015. (Foto Katriina Seppala)

Bilden i inläggets topp: Verk av Petronella Eriksson och Simon Westlin från metallformgivarna på LOD. (Foto Christian Habetzeder)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *