Skog – för oss med längtan till naturen

Fortfarande med det hälsingska tallsuset i öronen, blåbärsfläckarna på händerna, semesterlugnet och stillheten i skogen i minnet blir jag så glad över tapetkollektionen Skog från Sandberg Wallpaper. Den släpps idag, men den har glimrat förbi här och där i sociala medier ett tag, fler än jag blir betagen av allt som går att läsa in i just skogen.

Det är formgivarna Karolina Kroon och Hanna Wendelbo-Hansson som så lyhört och begåvat lyssnat in och tolkat och det har resulterat i en kollektion med nio mönster i olika färgställningar. Inspirationen kommer från människans allt större längtan till naturen och om vår dröm om platser långt från storstadens brus läser jag.

Moodboard till kollektionen Skog från Sandberg Tapeter, designad av Karolina Kroon och Hanna Wendelbo-Hansson. (Foto och styling Daniella Wittes)
Moodboard till kollektionen Skog från Sandberg Wallpaper, designad av Karolina Kroon och Hanna Wendelbo-Hansson. (Foto och styling Daniella Witte)

Vi letade efter material som är unika och genuina, som åldras med värdighet. På vår vandring över grön mossa fann vi skal från fågelägg, sten, rostiga gamla föremål, en sliten bit linnetyg, allt så vackert i sin skörhet. Väl hemma i ateljén satte vi oss ner med papper och akvarellfärger och skapade tapetkollektion Skog, berättar Hanna Wendelbo-Hansson, som också skrivit mer om själva arbetsprocessen här.

Skog, av Katarina Kroon och Hanna Wendelbo-Hansson, för Sandbergs. (Foto Daniella Wittes)
Skog, av Katarina Kroon och Hanna Wendelbo-Hansson, för Sandbergs. (Foto Daniella Witte)
Kalk, ur kollektionen Skog, från Sandbergs. (Foto Daniella Wittes)
Kalk, ur kollektionen Skog, från Sandberg Wallpaper. (Foto Daniella Witte)

Det här känns som en fin och behaglig start på hösten, nu när vi också dundrar in i exempelvis Formexvecka med fart. Imorgon öppnar mässan och jag är på plats, följ mig på instagram @kurbitsmedia, där mesta delen av Formexrapporteringen sker för den här mässan tänker jag. Ett eller annat avtryck hamnar förstås här också som brukligt.

Papper - åh det går inte att sluta, det är så himlans fint!  Ur kollektionen Skog av Karolina Kroon och Hanna Wendelbo-Hansson. (Foto Daniela Wittes)
Papper – åh det går inte att sluta, det är så himlans fint! Ur kollektionen Skog av Karolina Kroon och Hanna Wendelbo-Hansson. (Foto Daniella Witte)
Tapeten Rost, ur kollektionen Skog från Sandbergs. (Foto Daniella Wittes)
Tapeten Rost, ur kollektionen Skog från Sandbergs. (Foto Daniella Witte)
Och sista! Linne. Sandbergs nya kollektion Skog finns ute från och med idag. (Foto Daniella Wittes)
Och sista! Linne. Sandberg Wallpapers nya kollektion Skog finns ute från och med idag. (Foto Daniella Witte)

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *