Gentle Protest Talk: Sarah Corbett i samtal med Kurbits

Ikväll öppnar craftivisten Sarah Corbetts utställning Gentle Protest på Handarbetets Vänner i Stockholm. Ni som följt Kurbits känner till Sarahs arbete i brittiska Craftivist Collective, jag har skrivit mycket om dem genom åren och hon är också en del av min bok Gerillaslöjd. Nu är hon som handarbetande världsförbättrare inbjuden att hålla sin första separatutställning och hon finns här i Stockholm i en månad från och med nu. Detta är ett gyllene tillfälle för henne att också interagera med craftivister här, vilket hon förstås kommer att göra. Fyra onsdagar framöver, med start den 19 augusti kommer Sarah att hålla workshops på Handarbetets Vänner. Har du inte bokat biljetter, gör du det här.

Och missa för allt i världen inte heller Sarahs och mitt samtal! Torsdag 27 augusti intervjuar jag henne mitt i hennes utställning. Vi pratar om hennes väg från aktivist till craftivist, hur hon tror på att det går att förändra världen med händerna och vad hon hoppas att den globala community som craftivismen idag innebär kan bidra med för förändring.

Vi pratar förstås också om hennes aktuella arbete och om hennes tankar om gerillaslöjd. Här bokar du din biljett till detta superspännande event. 

Gentle Protest av Sarah Corbett öppnar på Handarbetets Vänner i Stockholm idag! (Foto Craftivist Collective / Victoria Siddle)
Gentle Protest av Sarah Corbett öppnar på Handarbetets Vänner i Stockholm idag! (Foto Craftivist Collective / Victoria Siddle)

Så kom till Handarbetets Vänner och var med! Vi kommer också att ha en lång frågestund där du som publik gärna får vara med och ställa frågor och diskutera, och efter samtalet kommer både Sarahs bok A little book of craftivism och min bok Gerillaslöjd finnas till försäljning och signering. Boka din biljett via den här sajten. Här följer en presentation av vårt samtal:

“Om vi vill att vår värld ska bli mer vacker, vänlig och rättvis, då borde vår aktivism också vara vacker, vänlig och rättvis”. /Sarah Corbett

Förändra världen med händerna, är det möjligt det? Sverigeaktuella craftivisten Sarah Corbett arbetar med förändring genom broderi, hon driver med hjälp av sitt Craftivist Collective en global community som med broderi som metod förmår företag, organisationer och privatpersoner att tänka om. Hur går det till? Och vilka reaktioner väcker det? Möt världsförbättraren Sarah Corbett i ett samtal med författaren och journalisten Frida Arnqvist Engström, som skrivit boken Gerillaslöjd – DIY, garngraffiti och den handgjorda revolutionen. Torsdag 27 augusti 18.00 samtalar de kring Sarah Corbetts arbete och om hennes pågående utställning Gentle Protest på Handarbetets Vänner i Stockholm.

De pratar också om den allt större globala rörelsen craftivism, dess förutsättningar och hur hantverket kan vara ett kraftfullt verktyg för att uppmärksamma och påtala orättvisor i världen. Sarah Corbett har tidigare erfarenhet som aktivist och lobbyist, hon grundade Craftivist Collective för sex år sedan och bytte i och med det arbetsmetod. Hör henne berätta om den långsamma, noggranna och empatiska aktivism hon bedriver idag, där stygnen fungerar som en katalysator för att skapa långsiktig och positiv förändring i världen. Och att protester inte alltid behöver vara agressiva, de kan vara handgjorda och kraftfulla i all sin vänlighet.

Välkommen till en kväll i broderiets, politikens och förändringens tecken! Sarah Corbett intervjuas i Handarbetets Vänners galleri i utställningen Gentle Protest, samtalet inleds med en presentation av utställningen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *