Var med och slöjdifiera samhället!

Går du runt med en idé som skulle kunna utveckla området kring slöjd och handgjort skapande? Isåfall – sök Nämnden för hemslöjdsfrågors bidrag för att just slöjdifiera samhället med ett projekt. Fokus inför nästa år kommer att vara projekt för barn och unga vuxna, samt projekt som främjar mångfald och med interkulturella perspektiv. Du har sommaren på dig, senast 1 september ska projektansökan som gäller för 2016 vara inskickad.

Nämnden tittar på projekt som är nyskapande eller nytänkande, har hög påverkansgrad och kulturell och konstnärlig kvalitet. De tittar också på kompetens och genomförbarhet, vilken risk projektet innebär samt vilka dina eventuella samarbetspartners är. Långsiktigheten och resultatet är också något som ses över. Vad är då ett slöjdprojekt tänker du – jo, det kan både handla om kulturarvsbevarande slöjdande med tradktionella material och tekniker, som samtida slöjdande med nya sätt att se på teknik,  material och estetik.

nämnden

En viktig poäng som jag ser det är också att projekt kan handla om utvecklande av metoder för att sprida slöjd och hantverkskunskaper. Du kan vara både professionell utövare eller glad entusiast. Men för att söka behöver du vara del av organisationer, föreningar, kulturinstitutioner och företag, du kan inte söka som privatperson.

Förra året beviljade nämnden 1,3 miljoner kronor i projektbidrag, fördelat på 11 projekt, läs mer om vilka det var här. Du har som sagt ett par månader på dig att fila på en ansökan.

Här finns allt du behöver veta för att få till det hela, kör hårt nu, lycka till!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *