Se Julia Gamborg Nielsen på Designgalleriet!

Just nu pågår utställningen Hibernation/Freshwood på Designgalleriet i Stockholm. Jag träffade på Julia Gamborg Nielsens egensinniga, kluriga och mycket spännande design för ungefär ett år sedan, då avslutade hon projektet Slöjdinkubator, där hon var delaktig. Jag var i Umeå och såg när de deltagande slöjdarna gjorde sin avslutningsutställning, se mer här.

Det jag minns av Julias arbete då var precis det vi ser här – hög halt av hantverkskvalitet, rikt formspråk med mycket organiska inslag och framförallt ett brett designöga – Julias bakgrund med en uppväxt i Afrika och Asien ger en oerhört intressant mix i hennes sätt att behandla material, former och mönster. Hon är en mycket skicklig hantverkare helt enkelt.

Julia Gamborg Nielsens utställning Hibernation/Freshwood finns just nu att se på Designgalleriet i Stockholm. (Foto Julia Gamborg Nielsen)
Julia Gamborg Nielsens utställning Hibernation/Freshwood finns just nu att se på Designgalleriet i Stockholm. (Foto Julia Gamborg Nielsen)

Julia är Kaleido konsthantverks stipendiat 2015, hon har alltså slöjdinkubatorsbakgrund, men har också ställt ut på Liljevalchs och arbetat med Ishotellet i Jukkasjärvi under det senaste året. Hon är utbildad på både Carl Malmsten och på HDK Steneby och har en rad olika designsamarbeten bakom sig. Det gillar jag också med hennes arbete – att hon rör sig så fritt och ledigt mellan alla genrer och uttryck. Intrycken och fantasifullheten, dramatiken och materialkrockarna får stor plats och mitt i alltihopa finns det en historia som man liksom inte kan sluta undra om. Man vill liksom veta mer om Julia Gamborg Nielsen. Utställningen på Designgalleriet pågår till 25 juni, skynda dit om ni kan!

Spännande verk från Julia Gamberg Nielsen, just nu på Designgalleriet. (Foto Julia Gamberg Nielsen)
Spännande verk från Julia Gamberg Nielsen, just nu på Designgalleriet. (Foto Julia Gamborg Nielsen)
Spännande verk från Julia Gamberg Nielsen, just nu på Designgalleriet. (Foto Julia Gamborg Nielsen)
Spännande verk från Julia Gamberg Nielsen, just nu på Designgalleriet. (Foto Julia Gamborg Nielsen)
Fram till nästa vecka finns möjlighet att se Julia Gamborg Nielsens verk. (Foto Julia Gamborg Nielsen)
Fram till nästa vecka finns möjlighet att se Julia Gamborg Nielsens verk. (Foto Julia Gamborg Nielsen)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *