Gentle Protest av Sarah Corbett – premiär i Stockholm i augusti!

Gentle Protest av Sarah Corbett öppnar på Handarbetets Vänner i Stockholm idag! (Foto Craftivist Collective / Victoria Siddle)

Jag är mycket glad att få tipsa om min vän Sarah Corbett och hennes fantastiskt inspirerande arbete i i Craftivist Collective. Jag intervjuade Sarah i London hösten 2012 inför boken Gerillaslöjd, vi har lärt känna varandra genom vår regelbundna kontakt över åren, och hon var också i Stockholm och hälsade på förra året. Jag ville bland annat att hon skulle få se Handarbetets Vänners lokaler och utställning, se här.

Nu är hon på väg till Stockholm – och till Handarbetets Vänner – igen! Och den här gången har hon med sig en hel utställning!

Sarah Corbett driver Craftivist Collective och planerar just nu för sin första soloutställning, som äger rum på Handarbetets Vänner i augusti. (Foto Craftivist Collective / Victoria Siddle)
Sarah Corbett driver Craftivist Collective och planerar just nu för sin första soloutställning, som äger rum på Handarbetets Vänner i augusti. (Foto Craftivist Collective / Victoria Siddle)

Från och med augusti presenterar hon sin utställning Gentle Protest, den är helt nygjord för oss här i Sverige och den kommer att bli oerhört spännande att ta del av. Sarah är alltså craftivist och arbetar  med att påverka, förändra och göra skillnad med hantverk, oftast använder hon broderi. Detta har hon gjort sedan 2009 och arbetar numera med en rad olika inbjudande aktiviteter för att förändra folks medvetande kring politiska frågor, bidra till förändring och åstadkomma en långvarig förändring – oftast med nål och tråd – alltid med ett inslag av handarbete på något sätt.

Sarah landar i Sverige i mitten av augusti och kommer att vara i Stockholm i fem veckor. Hon kommer att hålla en rad workshops, så kallade stitch ins’ som jag verkligen kan rekommendera att vara med på, fyra onsdagar i augusti och september, se nedan och klicka på länkarna för mer information om varje workshop. Det är begränsat antal platser till dem, så skynda dig boka!

Stitchable Change-makers, 19 augusti
Craftivist Footprint, 26 augusti
Don’t Blow It hanky, 2 september
Mini Protest Banner, 9 september

I utställningen kommer Sarah också hålla en Wellmaking Clinic, där du som besökare kan boka in en tid för att få råd om hur du kan bidra till en gladare och mer hälsosam värld. Om du är intresserad att få lite craftivism ordinerad, mejla och boka tid med Sarah på sarah@craftivist-collective.com.

En hel del att fixa med innan augusti med andra ord – jag återkommer förstås med mer inlägg om detta efter sommaren.

Gentle Protest av Sarah Corbett öppnar på Handarbetets Vänner i Stockholm den 13 augusti. (Foto Craftivist Collective / Victoria Siddle)
Gentle Protest av Sarah Corbett öppnar på Handarbetets Vänner i Stockholm den 13 augusti. (Foto Craftivist Collective / Victoria Siddle)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *