Konsthantverkscentrum öppnar nätbutik!

Konsthantverkscentrum startar nätbutik! Från och med idag är den igång, den nätbutik som varit något av det jag varit inblandad i under året på Konsthantverkscentrum. Jag är förstås mycket involverad och partisk, men oj vad roligt, bra och spännande att vi nu kommit i mål! Det har varit en lång resa, den var påbörjad långt innan jag kom in, men nu har allt landat i en stor fantastisk butik för konsthantverk med så att säga butiker i butiken.

Oro av Helena Bengtsson, finns i Konsthantverkscentrums nätbutik som öppnar idag. (Foto Helena Bengtsson)
Oro av Helena Bengtsson, finns i Konsthantverkscentrums nätbutik som öppnar idag. (Foto Helena Bengtsson)

Konsthantverkscentrum har ju en hel del resurser i ryggen i form av sina anslutna, 800 yrkesverksamma konsthantverkare finns att tillgå, så här i starten har 130 stycken valt att gå med och nästan alla är nu på banan i butiken. Tusentals handgjorda produkter att välja bland kan inte allt för långt fram i tiden vara en realitet alltså.

Varje konsthantverkare administrerar sin egen butik och väljer sitt utbud – här finns mycket att se redan nu!

Väggskulptur, trollhassel, av Linda Herrlin i Konsthantverkscentrums nätbutik.  (Foto Linda Herrlin)
Väggskulptur, trollhassel, av Linda Herrlin i Konsthantverkscentrums nätbutik. (Foto Linda Herrlin)
Börs av Lena Håkansson. (Foto Lena Håkansson)
Börs av Lena Håkansson. (Foto Lena Håkansson)

Många jag pratat med nu i samband med lanseringen vittnar om en nätmognad också för köp av konsthantverk, och det glädjer mig. Det är ju något vi hoppats på när vi arbetat med butiken, att fler och fler tar steget att botanisera och köpa annat än bruksartiklar och böcker på nätet. Kanske är tiden alltså mogen att dra iväg en order på en skulptur i porslinslera eller en skål gjord av sand?

Konsthantverkare och slöjdare som skapar småskaligt eller i unikat behöver nya (gemensamma?) kanaler att nå ut med sina produkter för att inte drunkna, det är många därute som gör fantastiska saker som många aldrig ser. Jag har ju ynnesten att få mejl från många av er så jag vet.

Armband av Johanna Törnqvist, bomullsband och veckade plastband. (Foto Fredrik Sederholm)
Armband av Johanna Törnqvist, bomullsband och veckade plastband. (Foto Fredrik Sederholm)

Förhoppningen med Konsthantverkscentrums nätbutik är alltså att kunna samla dessa görares verk i en gemensam plattform, vi har arbetat med devisen att vara en samlingsplats för konsthantverket – gå in själv och se om vi lyckats! Nu lanserar vi ju som sagt idag, så…klart är ju att vi är i början.

Det har varit en rolig resa att få vara med på, och detta blir faktiskt det sista jag gör på Konsthantverkscentrum. I månadsskiftet mot mars avslutar jag och påbörjar ett nytt äventyr tillsammans med gerillaslöjden på heltid, det blir spännande det med, jag lär återkomma i ämnet.

Men kolla in nätbutiken nu, den finns här: www.konsthantverkscentrum.se – hoppas ni gillar!

Loop av Pernilla Norrman. (Foto Pernilla Norrman)
Loop av Pernilla Norrman. (Foto Pernilla Norrman)
Halsband av Eva E Eriksson. (Foto Eva E Eriksson)
Halsband av Eva E Eriksson. (Foto Eva E Eriksson)
Kudde med handvävd framsida och invävda pluppar i ull och vävd frans, av Elin Westlund. (Foto Elin Westlund)
Kudde med handvävd framsida och invävda pluppar i ull och vävd frans, av Elin Westlund. (Foto Elin Westlund)
Sjal i yllemuslin av Margareta Heijkenskjöld Holmgren. (Foto Margareta Heijkensköld Holmgren)
Sjal i yllemuslin av Margareta Heijkenskjöld Holmgren. (Foto Margareta Heijkensköld Holmgren)
Orange, skulptur i porslinslera, av Eva Zethraeus. (Foto Eva Zethraeus)
Orange, skulptur i porslinslera, av Eva Zethraeus. (Foto Eva Zethraeus)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *