Lionel Stitchie: Hello?

...is it me you're looking for? Projekt Lionel Stitchie av Molly Evans. (Foto Molly Evans)

Här kommer ett riktigt skönt fredagsexempel på hur kul, bra och roligt det är med gerillaslöjd. Kolla in amerikanska textilkonstnären Molly Evans projekt Lionel Stitchie, som ett sätt att synliggöra övergivna möbler i gatumiljön, möbler som lämnats till sitt eget öde istället för att lämnas till återvinning eller försäljning.

Hello? Is it me you're looking for? Lionel Richies fraser broderade på övergivna möbler ger förstås projektet Lionel Stitchie, av Molly Evans. (Foto Molly Evans)
Hello? Is it me you’re looking for? Lionel Richies fraser broderade på övergivna möbler ger förstås projektet Lionel Stitchie, av Molly Evans. (Foto Molly Evans)

Molly Evans, som bor i Milwaukee USA såg en övergiven soffa i sitt kvarter, den stod kvar länge utan att någon gjorde anspråk på den. Hon broderade ett Hello? på den, och projektet Lionel Stitchie tog efter det fart.

Easy like a sunday morning (yeah) av Molly Evans. (Foto Molly Evans)
Easy like a sunday morning (yeah) av Molly Evans. (Foto Molly Evans)

Med hjälp av fraser ur Lionel Richies digra samling sånger började hon kommunicera med föbipasserande genom möblerna. Staden där hon bor har stor del universitetsstudenter, de bor kort tid och flyttar mycket, ofta hamnar övergivna möbler på gatan istället för i flyttlasset. Hon vill genom projektet dra uppmärksamhet till resursslöseriet och hon gör det förstås med mycket humor och finess.

All night long, Lionel Stitchie. Projektet syftar till att väcka uppmärksamhet för allt utslängt bohag som bland annat studenter lämnar efter sig. (Foto Molly Evans)
All night long, Lionel Stitchie. Projektet syftar till att väcka uppmärksamhet för allt utslängt bohag som bland annat studenter lämnar efter sig. (Foto Molly Evans)

För oss alla som med Lionel Richies katalog av hits i referenslådan blir det här extra nostalgiskt, underfundigt och roligt. Molly Evans har skapat en finfin Tublersida som samlat alla verk, maxat förstås också med eminenta videoklipp av Lionel Richie, kolla in det svänger riktigt skönt!  Glad fredag på er!

When we're Dancing on the Ceiling, Molly Evans. (Foto Molly Evans)
When we’re Dancing on the Ceiling, Molly Evans. (Foto Molly Evans)

1 comment

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *