Inkörsporten till det tunga broderiet

Jag skrev tidigare i år om det relativt nystartade svenska The Folklore Company, företaget som vill lyfta den broderade bonaden till samtid och framtid. Med hjälp av en handfull anlitade formgivare har mönster och bårder skapats, och med hjälp av den specialutvecklade programvaran har The Folklore Factory skapats (jag älskade att lattja loss i den tjänsten, se mitt inlägg).

Sofia och Oscar som ligger bakom sajten, programvaran och förstås företaget har nu gått vidare i ambitionen att ge folket mer av det folket nog innerst inne vill ha mest av allt – broderade bonader.

Designa ditt eget mönster och brodera din bonad själv, eller beställ den färdigbroderad, nu erbjuder Folklore Company båda alternativen. (Foto The Folklore Company)
Designa ditt eget mönster och brodera din bonad själv, eller beställ den färdigbroderad, nu erbjuder Folklore Company båda alternativen. (Foto nadimphotography  )

Under hösten har de också  tagit fram möjlighet att sälja färdigbroderade bonader och jag ville gärna veta mer, så jag frågade Sofia om det hela:
– Vi  hoppas och tror att det för många oerfarna brodöser kan bli en inkörsport till broderiet. De börjar med att beställa en färdigbroderad, som de blir nöjda med – och även så nyfikna på om de kan göra ett eget för hand, att de beställer ett sykit! Då har vi verkligen nått vår vision!

Forfarande kan man själv designa sin bonad med eget budskap men alltså låta The Folklore Company maskinbrodera upp den.

– Tiden är knapp för många, och om det går vill många gärna ha sin bonad färdigbroderad och klar, säger Sofia. Många har intentionen att göra sitt eget broderi och ser med lust fram emot det. Men när saker – vardagen! – tar sin tid och broderiet istället blir ett dåligt samvete, är det inte så lustfyllt längre.

Riktigt tänkvärda ord eller hyllningar, allt går att få till i korsstygn. (Foto The Folklore Company)
Riktigt tänkvärda ord eller hyllningar, allt går att få till i korsstygn. (Foto nadimphotography)

Precis som tidigare fortsätter företaget att samarbeta med svenska och internationella formgivare, Jacob de Graaf och Emily Wilmarth är båda brodöser som de även framöver kommer att anlita. Jag tänker mig att en internationell lansering skulle fungera mycket väl för Folklore Company, något som Sofia också bekräftar – planer på en lansering över världen finns.

Med en väl utvecklad tjänst, som är enkel att hantera, och med riktigt bra formgivare som bygger upp företagets mönsterbank (också Karin Holmbergs bårder och mönster hör till mina favoriter) är det enda som numera alltså saknas ditt eget personliga citat, motto eller morot. Kanske tar du som Sofia säger steget till att brodera själv om du börjar i det färdigbroderade. Inspirationen finns i tjänsten, kolla själva!

Kurbits favoritmotto iscensatt i The Folklore Companys gränssnitt, kanske en dag i produktion?  (Skärmbild från folklorecompany.com)
Kurbits favoritmotto iscensatt i The Folklore Companys tjänst, kanske en dag i produktion? (Skärmbild från folklorecompany.com)
The Folklore Company vill få fler att brodera och erbjuder därför både materialsatser att brodera själv utifrån egenkomponerat budskap, eller färdigbroderat dito. (Foto The Folklore Company)
The Folklore Company vill få fler att brodera och erbjuder därför både materialsatser att brodera själv utifrån egenkomponerat budskap, eller färdigbroderat dito. (Foto nadimphotography)
En något för djärv julklapp kanske? Gör din egen bonad med eget budskap! (Foto The Folklore Company)
En något för djärv julklapp kanske? Gör din egen bonad med eget budskap! (Foto nadimphotography

 

2 comments

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *