Gör i sommar: The Folklore Company

Det här är en perfekt sak att göra regniga sommardagar, eller ljumma sommarkvällar för den delen, en ny digital mönstertjänst finns i den nystartade sajten The Folklore Company. Här samsas en passion för ordstäv – fyndiga citat, underfundiga formuleringar, samtida textrader – med stiliga, ibland traditionsfyllda bårder.

Och där har du själva idén med sajten  – du sätter själv ihop din egen bonad, med citat från sajten, eller varför inte ditt alldeles egna motto?  Hur kul som helst.

Detta Coco Chanelcitat omringas av stiliga mönsterslingor från Karin Holmberg, för The Folklore Company. (Skärmbild från folklorecompany.com)
Detta Coco Chanelcitat omringas av stiliga mönsterslingor från Karin Holmberg, för The Folklore Company. (Skärmbild från folklorecompany.com)

Bakom The Folklore Company ligger grundaren Sofia Magnusson, som i jakten på egna mönster insåg att det behövdes en tjänst som tillhandahöll uppdaterade  korsstygnsbonader.  Hon hittade inga och började därför spåna fram egna citat. Hon berättar så här:

Grunden till alla citat och meningar lades under ljusa sommarkvällar på landet i Gunnarsbo, Ljusdal förra året. Då satt jag, min man och mina bröder på verandan och letade efter minnesvärda, fyndiga och roliga citat till sena natten. Efter detta skrev jag ner alla bra citat som jag kom över. Vi har även fått hjälp med tips från våra vänner på Facebook.

Så här ser verktyget ut där du själv fixar till både val av ram, citat, typsnitt och färger. (Skärmavbild från folklorecompany.com)
Så här ser verktyget ut där du själv fixar till både val av ram, citat, typsnitt och färger. (Skärmbild från folklorecompany.com)

Som kund kan du välja att komponera ditt eget budskap eller välja befintliga, och tillsätta bårder av några av sajtens inbjudna designers – Karin Holmberg, Modern Folk, The Floss Box och Svarta Fåret.

De har alla fått uppgiften att göra själva mönsterbården runt bonaden, och det är varierat och mycket fina versioner de skapat, alla olika utifrån sina egna uttryck förstås. Sofia Magnusson berättar att fler designsamarbeten är på gång, och tanken är också att mönsterbanken ska växa.

Fina Jonatan...citat och bård från The Folklore Company. Bården är gjord av Svarta Fåret. (Skärmavbild från folklorecompany.com)
Fina Jonatan…citat och bård från The Folklore Company. Bården är gjord av Svarta Fåret. (Skärmabild från folklorecompany.com)

Så. Hugg något av de existerande citaten, ”My makeup may be flaking but my smile still stays on”, ”Där är där man inte är, här är här där man är” eller kanske ”Låt hjärtat va med!” välj din favoritram och sätt igång.  Själv provade jag med mitt och kanske också Kurbits universalmotto: ”Hur svårt kan det vara?” Sätt igång och gör det! Och kolla in sajten för mer inspiration om du inte är redo riktigt än…

Hur svårt kan det vara? Ram från Modern Folk. Stilig eller hur? Samma avsändare i ramen i inläggets topp. (Skärmavbild från folklorecompany.com)
Hur svårt kan det vara? Ram från Modern Folk. Stilig eller hur? Samma avsändare i ramen i inläggets topp. (Skärmbild från folklorecompany.com)

 

2 comments

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *