Sew along din egen klänning!

Kolla in det här projektet! Det är en fantastisk idé, nästan helt och hållet på väg att färdigställas och tyvärr har jag sedan länge fått tips om den och inte fått till att hinna skriva om det i tid. Anna Wegelius Rying heter designern och sömmerskan bakom företaget SIC Designer, och tillsammans med bloggaren och blivande textilläraren Britta syr de en klänning tillsammans fast på distans.

Sew alongen startade i maj och uppdraget är att färdigställa en klänning innan midsommar. Det senaste inlägget handlar om smock, och visst verkar det ju som att de går i mål, det ser fantastiskt fint ut! Endast fållen som återstår just nu ser jag.

Exempel på hur smock ser ut, ur den sew along som SIC Designer och bloggaren Modesty by B ligger bakom. Målet - att sy en klänning till midsommar - ser ut att uppfyllas galant! (Foto SIC Designer)
Exempel på hur smock ser ut, ur den sew along som SIC Desiger och bloggaren Modesty by B ligger bakom. Målet – att sy en klänning till midsommar – ser ut att uppfyllas galant! (Foto SIC Designer)

Det hade förstås varit fantastiskt att kunna tipsa er om att vara med, men kolla in det digra arbete de gjort med inlägg och sömnad, här finns mycket inspiration att få! Och en så rolig idé sedan. Jag tänker mig att Anna Wegelius Rying kommer att arrangera fler liknande projekt i sitt SIC Designer framöver. För det är ett nystartat företag som har som mål att sprida kunskap om sömnad digitalt. Anna berättar:

”Min idé går ut på att utveckla praktiska onlinekurser inom textil och design (sömnad, modeteckning odyl). Jag har undervisat på olika textila utbildningar i Malmö och fick idén till SIC efter att vi haft 200 sökande till 20 platser på en skolan där jag undervisade. Det var fruktansvärt att behöva säga nej till så många människor med textila drömmar och ambitioner. Min tanke med SIC Designer är att erbjuda ett alternativ till kvällskurser och designskolor.”

Jo, intresset för sömnad därhemma i stugorna är stort. Kanske är Annas idé något som funkar för en hel del därute. Kolla in hennes sajt, och kolla också in facebooksidan för sew alongen, där det finns en massa mer information om just midsommarklänningen.

Där kan du som är sugen på lite sömnad hålla ögonen öppna för fler sew alonger också, vi håller tummarna för att det ska komma upp ytterligare något projekt under hösten tycker jag.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *