Glad midsommar med slöjdvoguing!

I fredags invigdes utställningen Next Level CraftVästerbottens museum i Umeå, där hemslöjdskonsulenterna i Västerbottens, Västernorrlands, Jämtlands och Norrbottens län gått samman och styrts av den konstnärliga ledaren Aia Jüdes i en utställning med syfte att visa vad slöjd är och kan var idag och framöver.

I Next Level Craft visas speciellt framtagna verk av trettiotalet slöjdare, konstnärer, musiker och dansare från skilda områden får jag veta, jag har inte hunnit se utställningen än. Ett spår som jag tycker är speciellt intressant är det här klippet med slöjdvoguing. Kolla in!

Utställningen är en del av Umeås kulturhuvudstadsår 2014 och står hela sommaren fram till slutet av september. Här följer ett par bilder till från Västerbottens museums hemsida, samt några ord på vägen om själva utställningen. Och med det önskar jag en riktigt glad midsommar till er!

Vad har Voguing, yllebroderi, elektronisk musik, rotslöjd, streetart, tovning, high fashion och näverflätning gemensamt? Svaret är Next Level Craft. Med utgångspunkt i de nordliga länens slöjdtraditioner och dess magnifika natur berättas en annorlunda slöjdsaga. Med humor och hjärta tar Next Level Craft pulsen på samtiden och lyfter genom gränsöverskridande samarbeten fram magin och glädjen i handens skaparkraft.

Bild från utställningen Next Level Craft på Västerbottens museum i Umeå. (Foto Anders Björkman)
Bild från utställningen Next Level Craft på Västerbottens museum i Umeå. (Foto Anders Björkman)
Bild från utställningen Next Level Craft på Västerbottens museum i Umeå. (Foto Anders Björkman)
Bild från utställningen Next Level Craft på Västerbottens museum i Umeå. (Foto Anders Björkman)
Bild från utställningen Next Level Craft på Västerbottens museum i Umeå. (Foto Anders Björkman)
Bild från utställningen Next Level Craft på Västerbottens museum i Umeå. (Foto Anders Björkman)

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *