Gerillaslöjd – nu är den snart här!

Kolla kolla! Det här mina vänner är omslaget till min kommande bok, Gerillaslöjd – garngraffiti, DIY och den handgjorda revolutionen. Nu är den snart här! Det är en reportagebok  om gör det självare som vill förändra världen med sina händer, jag har rest runt och varit i kontakt med en  massa fantastiska kreatörer runt om i världen. Vilken fantastiskt rolig uppgift det har varit att få skriva deras historia!

Gerillaslöjd ges ut på Hemslöjdens förlag, boken finns ute i handeln i slutet av augusti. Och japp!  Boken har en egen sajt, kolla in här! Och vill du förhandsboka ditt exemplar går det fint att göra här.

Omslaget till min bok Gerillaslöjd är här! Gerillaslöjd - garngraffiti, DIY och den handgjorda revolutionen kommer ut i augusti! (Foto Hemslöjdens förlag)
Omslaget till min bok Gerillaslöjd är här! Gerillaslöjd – garngraffiti, DIY och den handgjorda revolutionen kommer ut i augusti! (Foto Hemslöjdens förlag)

Så här skriver förlaget om boken:

I Gerillaslöjd möter du graffitistickare, lär dig att göra fröbomber och ställs inför frågan om det är illegalt att städa offentligt. I slutet av augusti ger Hemslöjdens förlag ut boken av Frida Arnqvist Engström, bloggaren bakom Kurbits.nu.

Boken Gerillaslöjd handlar om samtida slöjd och om hur slöjd kan göra skillnad. Påverka sätt att tänka, förändra världsekonomier – ja till och med förändra världen. Det finns i alla fall en ny våg av görare där ute som hävdar det. I Gerillaslöjd presenteras samtida slöjdare som har blivit en del av en samhällsdiskussion. Lär känna garngraffititaggare, hantverksaktivister, gör det själv-are och anarkibrodöser.

Författaren har själv myntat begreppet gerillaslöjd som beskriver den kreativa mix av hantverk, gatukonst och installationer som i dag finns i vårt offentliga rum. Gemensamt är ett mått av kreativitet kring materialet som används och att det ska finnas ett budskap. Teknikmässigt kan gerillaslöjden exempelvis vara virkad, stickad, broderad, täljd, tryckt, skrubbad och sådd. I sammanhanget är inte gerillaslöjden särskilt förstörande. Pärlplattor går att ta ner, stickning klippas bort, broderade stygn sprättas upp och växter går att flytta. När du har läst och inspirerats av andra kanske det är dags att testa själv? I Gerillaslöjd finns fem projekt att sätta igång med direkt.

Om författaren:
Frida Arnqvist Engström är journalist och bloggare. Hon har bevakat den här slöjdvärlden sedan 2005 och driver sedan 2008 bloggen Kurbits.nu där hon skriver om slöjd, hantverk, konst, DIY, hållbarhet och politik. Frida föreläser om dessa ämnen och fick ständigt frågan om det inte fanns någon bok att fördjupa sig i eller inspireras av. Därigenom skapades idén till Gerillaslöjd.

7 comments

  1. Hej! Vad skoj! Kommer att skriva några rader om boken på Handuniks blogg! Hoppas det är ok att låna bilder från bokens hemsida. Länkar så klart dit och hit. 🙂

    1. Hallå, vad roligt! Ja det är absolut okej att låna bilder, det finns fler via förlagets pressrum också. Kul att du vill skriva!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *