Papperskärlek från Helena Bengtsson

Konstnären Helena Bengtsson känner jag sedan tidigare främst igen för sina fantastiska arbeten i skinn, ull och textil. Hon är utbildad inom textildesign, har tidigare arbetat med en rad slöjdprojekt, och nu har hon också sin första utställning med pappersverk. Dessa galet vackra arbeten finns just nu att se på Sebastian Schildt+ i Stockholm, utställningen heter Paper Love och den öppnade i helgen som gick.

Hon har främst arbetat i cirklar och geometriska former, som blir till oändliga strukturer i hennes verk. De är klippta och sydda delar som får en fin helhet i sin upprepning, eller hur?

Pappersverk av Helena Bengtsson, utställningen Paper Love visas på Sebastian Schildt+ i Stockholm just nu. (Foto Claes Timar)
Pappersverk av Helena Bengtsson, utställningen Paper Love visas på Sebastian Schildt+ i Stockholm just nu. (Foto Claes Thimar)

Helena Bengtsson finns i Värmland och hennes papper – i vita och bruna nyanser i olika tjocklekar – kommer från pappersindustrierna runt omkring henne. Utställningen pågår till 5 april, gå och se om ni har möjlighet!

Paper Love, Helena Bengtsson på Sebastian Schildt+ i Stockholm just nu. (Foto Claes Thimar)
Paper Love, Helena Bengtsson på Sebastian Schildt+ i Stockholm just nu. (Foto Claes Thimar)
Paper Love, av Helena Bengtsson.  (Foto Claes Thimar)
Paper Love, av Helena Bengtsson. (Foto Claes Thimar)
Pappersverk av Helena Bengtsson.  (Foto Claes Thimar)
Pappersverk av Helena Bengtsson. (Foto Claes Thimar)

 

2 comments

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *