Äggskal i silver och guld

I veckan presenterade smyckekonstnären Helena Sandström en smyckekollektion inspirerad av äggskal, som hon gjort exklusivt till NK. Äggskal i silver och guld – visst är det vackert? Kollektionen är gjord som en variant utifrån Helenas examensarbete på Konstfack 1997,  det smycke som senare kom att köpas in till Nationalmuseets samling 1999.
Helena Sandströms äggskalssmycke, här omgjort med hennes egna förlaga i riktigt äggskal i åtanke. Smycket är gjort exklusivt för NK. (Foto Helena Sandström)
Helena Sandströms äggskalssmycke, här omgjort med hennes egna förlaga i riktigt äggskal i åtanke. Smycket är gjort exklusivt för NK. (Foto Niklas Palmklint)

Det ursprungliga äggskalssmycket är gjort i 24K guld och äggskal, nu har Helena arbetat om det i två varianter, ett helt i finsilver och ett med halsring i 18K guld och äggskalsblomma i silver.  Kollektionen innehåller också två par örhängen, i finsilver eller i 18K guld.

Det skira och sköra i en så stilfull kombination tycker jag, roligt att se! Mer information om kollektionen finns här och här. 

Långa örhängen i serien äggskalssmycken, av guld- och silversmed Helena Sandström, i en kollektion som nyligen presenterats för NK. (Foto Helena Sandström)
Långa örhängen i serien äggskalssmycken, av guld- och silversmed Helena Sandström, i en kollektion som nyligen presenterats för NK. (Foto Niklas Palmklint)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *