Och den handgjorda framtiden

Idag är jag på Kalmar Konstmuseum, apropå den pågående utställningen The Future is Handmade. Jag är här för att delta  i ett internationellt designseminarium, där jag ska få lyssna på en rad svenska och internationella hantverks- och designkännare. Och så ska jag få se utställningen förstås! Mycket spännande.

Interiörbild från den pågående utställningen The Future is Handmade, på Kalmar Konstmuseum. (Foto Michelangelo Miskulin)
Interiörbild från den pågående utställningen The Future is Handmade, på Kalmar Konstmuseum. (Foto Michelangelo Miskulin)

Här är mer information om själva seminariet, och här finns mer att läsa om själva utställningen. Själv lutar jag mig tillbaka för att lyssna, se och lära. Och prata med folk. Gissningsvis kommer jag hem med en rad bilder, tankar och åsikter – på återhörande i frågan.

Interiörbild från den pågående utställningen The Future is Handmade, på Kalmar Konstmuseum. (Foto Michelangelo Miskulin)
Interiörbild från den pågående utställningen The Future is Handmade, på Kalmar Konstmuseum. (Foto Michelangelo Miskulin)

Alla som följer mig här och i andra kanaler vet ju att jag mycket tydligt, under väldigt länge och av en rad olika anledningar argumenterat för att framtiden är just handgjord, min kommande bok tar upp mycket av detta exempelvis.

Men idag representerar jag Konsthantverkscentrum, där jag ju numera jobbar deltid, och det ska bli roligt att genom de glasögonen följa diskussionen om konsthantverk, hantverk och design. Ja, det ska helt enkelt bli spännande att se om utställningen, dagen, diskussionerna och jag är på samma våglängd i frågorna.

Interiörbild från den pågående utställningen The Future is Handmade, på Kalmar Konstmuseum. (Foto Michelangelo Miskulin)
Interiörbild från den pågående utställningen The Future is Handmade, på Kalmar Konstmuseum. (Foto Michelangelo Miskulin)

 

2 comments

  1. oj, sitter och lördagsmorgonslöar på facebock och plötsligt dyker det upp en bild av min virkade hjärnskulptur på en sida jag nyss Gillat…… Ser fram emot att se hela utställningen på Form Design Center i Malmö.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *