En hyllning till handarbetande kvinnor

Idag är det 8 mars, vilket också gör dagen till Internationella kvinnodagen.  Det passar sig utomordentligt bra att ägna en tanke åt tidigare generationers kvinnor och den samlade erfarenhet, kunskap och klokhet som finns där. Inte minst inom hantverkstraditionen tänker jag. Ta vara på den!

Det här inlägget skrev jag på en internationell kvinnodag för ett par år sedan, och jag upprepar gärna de orden, och skickar en hyllning till handarbetande kvinnor idag.

Exempel på vacker restprodukt. Handledsvärmare av material som blivit över, formgivningen är anpassad efter det man hade. Från Nordiska museets Folkkonstutställning. (Foto Mats Landin Nordiska museet)
Exempel på vacker restprodukt. Handledsvärmare av material som blivit över, formgivningen är anpassad efter det man hade. Från Nordiska museets Folkkonstutställning. (Foto Mats Landin Nordiska museet)

Dagen känns också aktuell med mitt bokprojekt i åtanke, där jag under senare tid fått möjlighet att träffa så oerhört många starka, talangfulla och drivna kvinnor som genom sitt handarbete ser vägar att påverka sin omgivning, och bidra med förändring. Ofta med hänvisning till tidigare generationer, men samtidigt med siktet inställt på att göra samtiden till en bättre plats. Leve er och er drivkraft!

Det är en ära att få skriva om er!  Se mitt tidigare inlägg om respekten inför handarbetande kvinnor här.

Och för er som är nyfikna -min bok kommer ut senare i år, i augusti lär den finnas på hyllorna – hurra! Jag har bråda dagar kring bokprojektet just nu, mer information kommer förstås.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *