Kiki och den japanska hemslöjden

Den japanska butiken Kiki som finns i Stockholm är en spännande plats inte bara för sina vackra handgjorda produkter från Japan. Här finns också väldigt ambitiösa utställningsprogram och spännande samarbeten. Från och med imorgon torsdag finns Kiki på Svensk Hemslöjd, där man gör ett gästspel med hundra handfärgade tyger. Dessa tyger kan exempelvis användas till traditionell japansk presentinslagning – är du nyfiken, gå förbi Svensk Hemslöjd imorgon, då Kiki demonstrerar.

Här är en liten förhandstitt på det vackra hantverket. Tygbitarna de använder till sina paket är cirka 30×90 centimeter långa. Utställningen med hundra handfärgade tyger finns att se fram till 2 mars. Se mer här. Videon är gjord av Naoko Akechi.

Tenugui -Traditionell handfärgad tyg- from KIKI on Vimeo.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *