Den japanska trädgårdens magi

I helgen öppnade Magdalena Perers utställning på Slöjdgalleri, Hemslöjden i Östergötland. Jag har skrivit om Magdalena förut, då jag träffade henne och hennes fantastiska textilier med influenser från Japan under en Formexmässa förra året.

Jag blev helt fascinerad – kolla in henne och mitt inlägg här. Då var hon nyligen hemkommen efter ett och ett halvt års vistelse i Japan, och det var väldigt spännande att se hennes inspiration och höra henne berätta om traditionen och indigon som hon jobbade med.

Magdalena Perers utställning My Japanese Garden ffinns att se på Slöjdgalleriet i Linköping. (Bild Magdalena Perers)
Magdalena Perers utställning My Japanese Garden finns att se på Slöjdgalleri i Linköping. (Bild Magdalena Perers)

Det är därför glädjande att se att hon fortsatt jobba med mönsterutvecklingen och den kunskap hon fick där.

Utställningen heter My Japanese Garden och hon formulerar sig så här kring det hon visar: ”Zenbuddism & storstadspuls. Shikokus eldflugor & Tokyos blinkande skyskrapor. Där mellan ytterligheterna fann jag magin. My Japanese Garden är ett destillat av det Japan lärde mig att se; en balansakt mellan det återhållna och det vilda, högteknologi och traditionellt hantverk, det råa och det sköra.”

Här finns mer information om utställningen. Och här finns Magdalenas blogg.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *