Gör det själv – för att det är kul

Vi är verkligen mer och mer sugna på, intresserad av och kunniga i att göra själva. Att sno ihop ett par vantar, eller en mormorsruta, eller ett lapptäcke ter sig inte främmande för allt fler, tänker jag. Och detta märks också i fler och fler satsningar hos de stora aktörerna på just material, sätt att förpacka och få till produkter som är lämpade för just detta.

Jag tycker att det är en rolig och spännande utveckling, då det ju ställer nya krav på – faktiskt – nya produkter. Inte så att det är något nytt med en virknål, en innerkudde eller stuvbitar på något vis, men just dess existensberättigande och variation är plötsligt något som angår fler och fler också större aktörer.

Nytt garn på Hemtex i deras gör det själv-satsning. (Foto Hemtex)
Nytt garn på Hemtex i deras gör det själv-satsning. (Foto Hemtex)

Hemtex är en av de senaste kedjorna som tänker kring gör det själv-konceptet. ”När tv-tablån verkar för trist och videohyllan inte lockar. När det är för mörkt för att gå ut och springa och gymmet ligger för långt bort. När du inte vill ha sällskap, men heller inte vill ha tråkigt” är en del av beskrivningen av deras koncept. Fyndigt!  En hel del produkter finns redan på deras sajt, och fler lär komma till. Lägg också märket Craftsson på minnet, det lär bli ytterligare en ny aktör inom denna genre framöver.

Nytt för hösten är bland annat detta garn Autumn, som alltså inte är enfärgat eller enklast möjliga. Det är förstås istället ett garn som ställer lite krav på dig som stickar eller virkar – och alltså ger lite mer motstånd. Samtidigt blir förstås belöningen kanske större, i en rad nyanser som ändrar sig, ett projekt som växer fram i färg. Och det är lite så jag menar  –  vi är mer mogna för detta nu än på länge.

Hemtex gör det själv-serie utlovar fler garner och också beskrivningar på stickningar och virkningar att pyssla med själv därhemma. Jag säger som Hemtex: ” Gör det själv. För att det är kul.”

Melerade garnet Autumn från Hemtex. (Foto Hemtex)
Melerade garnet Autumn från Hemtex. (Foto Hemtex)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *