Återvinning in i minsta detalj

Konsthantverkaren Sabina Kramle jobbar med återbruk och tar hand om något av den minsta detaljen i åkerbruksväg – burkringen från din tomma aluminiumburk. Med vad jag gissar en stor dos tålamod slipar och polerar hon, klipper, klistrar, hamrar och borrar hon så att det blir helt nya produkter. Här ser ni ett litet urval av alla hennes accessoarer.

Hon skriver att hon är noga med att använda samma typ av återvunnet material i varje produkt, så att produkten, när den gjort sitt ska gå lätt att återvinna. För att få till det smidigt fäster hon själva ringarna med remsor som hon klipper av själva burkplåten.

Väska från Sabina Kramle, gjord av lilla ringen från din aluminiumburk. (Foto Sabina Krimle)
Väska från Sabina Kramle, gjord av lilla ringen från din aluminiumburk. (Foto Sabina Kramle)

Burkplåten använder Sabina Kramle också som detalj, en ”sten” som hon kallar det, till dekoration inne i själva hängena. ”Burkplåt tillverkas i alla möjliga färger och designer och de färdiga hängena är hållbara på alla sätt man kan tänka sig, färgen sitter som berget, allt material är återvunnet, och när du tröttnar på de kan de åka direkt till aluminumåtervinningen”, skriver Sabina. Uppfinningsrikt, eller hur?

Sabina Kramles företag heter Hugsmile, har funnits sedan 2012  och hon finns i Helsingborg där hon också ingår i Karla Konsthantverk. Se mer om Sabinas produkter här och här.

Armband av Sabina Krimle från Hugsmile. (Foto Sabina Krimle)
Återbrukat armband av Sabina Kramle från Hugsmile. (Foto Sabina Kramle)
Örhängen från Hugsmile. (Foto Sabina Krimle)
Örhängen från Hugsmile. (Foto Sabina Kramle)

 

Av aluminiumringar kan man göra mycket. Återbruk från Hugsmile. (Foto Sabina Krimle)
Av aluminiumringar kan man göra mycket. Återbruk från Hugsmile. (Foto Sabina Kramle)
Armband av Sabina Krimle. (Foto Sabina Krimle)
Armband av Sabina Kramle. (Foto Sabina Kramle)

 

6 comments

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *