Heja Hälsingland!

Hej igen efter fantastiskt många och härliga sommarlediga veckor! Vi har verkligen haft en helt galet fin sommar, och den nya bekantskapen med Hälsingland har gett oss så otroligt mycket mersmak! Vi kommer med all säkerhet att återvända, sommarens långtidshyra av hus blev över förväntan. Vi har inte bara haft det gott i krokarna kring vårt torp, utan förstås också sett en mängd spännande kulturhistoriska skatter, fyndat på loppisar och auktioner, varit runt på utställningar och en mängt sevärdheter. Här är ett axplock av allt det spännande vi varit med om.

Auktion på Stenegård varje söndag! Finfina grejor. (Foto Kurbits)
Auktion på Stenegård varje söndag! Finfina grejor. (Foto Kurbits)
Hembygdsgården i Ljusdal. (Foto Kurbits)
Hembygdsgården i Ljusdal. (Foto Kurbits)

Det blir alltså en bildkavalkad från sommaren som startar upp Kurbits för säsongen, det finns en mängd roliga och spännande saker på agendan för hösten, något som jag kommer att berätta mer om framöver. Nästa veckas Formex kommer också upp, liksom en riktigt rolig release av ett projekt vi jobbat med i sommar. Men först – heja Hälsingland!

Original till den välkända hälsingetapeten, målningen finns i hälsingegården Gästgivars. Min man som gick visning ber mig berätta att ni kan observera det medvetna fel i mönsterpassningen som målaren gjort för att inte konkurrera med himmelska makter. Inte för perfekt alltså. (Foto Kurbits)
Original till den välkända hälsingetapeten, målningen finns i hälsingegården Gästgivars. Min man som gick visning ber mig berätta om det medvetna fel i mönsterpassningen som målaren gjort för att inte konkurrera med himmelska makter. För att markera mänsklig hand upprepas mönstret åt motsatt håll i bildens vänstra hörn.  (Foto Kurbits)
Det här är det hus vi fått bo i hela sommaren. Ljuvligt torp, ljuvlig trakt! (Foto Kurbits)
Det här är det hus vi fått bo i hela sommaren. Ljuvligt torp, ljuvlig trakt! (Foto Kurbits)
Ett besök i Växbo rekommenderas verkligen! Inte bara för dessa fantastiska omgivningar... (Foto Kurbits)
Ett besök i Växbo rekommenderas verkligen! Inte bara för dessa fantastiska omgivningar… (Foto Kurbits)
...utan förstås också på grund av Växbo Lin. Med titt på själva fabriken där linprodukterna tillverkas, samt den mycket fina och nyligen utbyggda fabriksbutiken. Rekommenderas varmt! (Foto Kurbits)
…utan förstås också på grund av Växbo Lin. Med titt på själva fabriken där linprodukterna tillverkas, samt den mycket fina och nyligen utbyggda fabriksbutiken. Rekommenderas varmt! (Foto Kurbits)

 

Ännu en rasande vacker tapet som blivit tapet från en ursprungsmålning. Här i hälsingegården Träslottet. (Foto Kurbits)
Ännu en rasande vacker tapet som blivit tapet från en ursprungsmålning. Här i hälsingegården Träslottet. (Foto Kurbits)

 

Utvändigt ser Träslottet ut så här. (Foto Kurbits)
Utvändigt ser Träslottet ut så här. (Foto Kurbits)
Vi hann också med Delsbostämman - vilken fantastisk upplevelse! Folkdräkter och folkmusik i varje hörn, en mäktig dag. Inget annat än clownen Manne lyckades dock fastna på bild...en bejublad föreställning dock, av både barn och vuxna. (Foto Kurbits)
Vi hann också med Delsbostämman – vilken fantastisk upplevelse! Folkdräkter och folkmusik i varje hörn, en mäktig dag. Inget annat än clownen Manne lyckades dock fastna på bild…en bejublad föreställning dock, av både barn och vuxna. (Foto Kurbits)
Ett av våra sista dagars besök - mot Karlsgården! (Foto Kurbits)
Ett av våra sista dagars besök – mot Karlsgården! (Foto Kurbits)

 

...som ser ut så här. Så strålande vackert är det faktiskt. Foto Kurbits)
…som ser ut så här. Så strålande vackert är det faktiskt. Foto Kurbits)
Mot sista kvällens kvällsdopp. Tack för i år Hälsingland! Vi kommer tillbaka! (Foto Kurbits)
Mot sista kvällens kvällsdopp. Tack för i år Hälsingland! Vi kommer tillbaka! (Foto Kurbits)

 

4 comments

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *