Gör det själv med Wendinskan

Det var många som gick igång på Åhléns och Stadsmissionens samarbete kring återbruk av gamla jeans som jag skrev om i fredags. Kampanjen börjar idag, så om du har nära till Åhléns City i Stockholm går det fint att lämna in dem där.

En annan som jobbar med återbruk – kanske i mindre skala, vilket ju inte är så dumt det heller – är Cecilia Wendin.

Materialkit från Wendinskan att göra själv, små hängen av återbrukat tyg. (Foto Peo Quick)
Materialkit från Wendinskan att göra själv, små hängen av återbrukat tyg. (Foto Peo Quick)

Hon driver företaget Wendinskan som jag skrivit om tidigare, här. Sedan dess har hon flyttat med sitt företag, och håller dessutom på att byta namn och kanske inriktning på sin verksamhet. Hon gör dock fortfarande kuddar på beställning, det går alltså att formge sin allra egna och unika. Numera gör hon också en serie pysselkit som hon kallar Create your own, där du själv fixar ihop olika delar som hon förser dig med i form av materialsatser.

Fint återbrukat tyg, här i form av coasters från Wendinskan. (Foto PEo Quick)
Fint återbrukat tyg, här i form av coasters från Wendinskan. (Foto PEo Quick)

Och så finns dessa coasters. Allt i återbrukat material, gjort av rester som blev över. Det är ju just själva görandet som jag tycker är bra, du kan också göra själv därhemma!  Att själv ta till vara och se vad som kan bli nytt av det gamla. Som Cecilia Wendin till exempel. Kolla in hennes sajt och butik.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *