Julpynt galore av Tor Cederman

Jag vet att jag delar Tor Cedermans stora kärlek till julen, jag har skrivit en del om honom tidigare, artiklar och inlägg. Han är en mästare på pynt av olika slag, det är få som slår honom i konsten att sätta ihop glittrande, maffiga, konstnärliga och lockande kreationer lika hantverksskickligt som han. Han gör inte bara julpynt, också påsk är en av hans favoriter.

Men jag skulle nog tippa att han nu när julen står för dörren, och precis avslutat dekorationen av Nordiska museets fem meter höga gran, ändå är rätt nöjd med den stundande högtiden och julstämningen som börjar råda.

Toppstjärna att ha i granen, av Tor Cederman. Tor är inte bara aktuell med årets gran på Nordiska museet, hans kollektion kreativt julpynt finns också att se på Svensk Slöjd. (Foto Tor Cederman)
Toppstjärna att ha i granen, av Tor Cederman. Tor är inte bara aktuell med årets gran på Nordiska museet, hans kollektion kreativt julpynt finns också att se på Svensk Slöjd. (Foto Tor Cederman)

Tor Cederman har tillsammans med Lena Nilsson bjudits in att klä Nordiskas gran. Tor Cederman står för formgivningen och helhetskonceptet, samt för det vildare pyntet. Lena Nilsson har gjort stilrent pynt som gör granen kontrastrik mot Tors alla mer galna delar, kolla in Tors bild nedan, visst är det grannt? Granen finns att beskåda i all sin prakt nu och en månad framöver ungefär, gå in och kolla om du har möjlighet!

Kolla in Tors sajt för mer information om honom, Tor är en av mina favoritkonstnärer, då hans kreativitet spänner över så många områden och genrer.  Ja, och så gillar jag honom förstås för att han är värsta julnörden, precis som jag. Och är du intresserad av att se mer av Tors pynt finns de att köpa på Svensk Slöjd just nu.

Granen i all sin prakt. Tor Cederman har tillsammans med Lena Nilsson dekorerat granen på Nordiska museet, allt i vitt med mer eller mindre galna detaljer. Kolla in om du har möjlighet! (Foto Tor Cederman)
Granen i all sin prakt. Tor Cederman har tillsammans med Lena Nilsson dekorerat granen på Nordiska museet, allt i vitt med mer eller mindre galna detaljer. Kolla in om du har möjlighet! (Foto Tor Cederman)
Julpynt av Tor Cederman. (Foto Tor Cederman)
Julpynt av Tor Cederman. (Foto Tor Cederman)
Sista toppstjärnan för idag - av Tor Cederman. Briljant idé, eller hur? (Foto Tor Cederman)
Sista toppstjärnan för idag – av Tor Cederman. Briljant idé, eller hur? (Foto Tor Cederman)

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *