Kurbits deltar i slöjdaktionen To Russia with love

Så här ser det hela ut - en liten tygbit, nål och tråd är basen. Nu ska här broderas! (Foto Kurbits)

Kolla vad jag fick i posten häromdagen! To Russia with love är en briljant slöjdaktion som uppmärksammar den diskriminerande lagstiftningen mot homosexuella i Ryssland, en mycket viktig fråga tycker jag.

Slöjden är direkt och mycket påtaglig i sitt sätt att påverka, här är ett lysande craftivistexempel, som jag (och du!) får vara med i.

Hela flyern, den är slagkraftig, eller hur? Slöjd i västs slöjdaktion för att uppmärksamma homosexuellas rättigheter i Ryssland. (Foto Kurbits)
To Russia with love - Slöjd i västs slöjdaktion för att uppmärksamma homosexuellas rättigheter i Ryssland. (Foto Kurbits)

Brevet kommer från Slöjd i väst, där hemslöjdskonsulenterna Anna-Lisa Persson och Hillevi Gunnarsson är initiativtagare till aktionen som kommer att äga rum på HBTQ-festivalen i Göteborg 1-2 juni.

Där kommer man att slöjda en jättelik Matrjosjka i lappteknik för att rikta uppmärksamhet mot vad som händer i Ryssland.

Så här ser det hela ut - en liten tygbit, nål och tråd är basen. Nu ska här broderas! (Foto Kurbits)
Så här ser det hela ut - en liten tygbit, nål och tråd är basen. Nu ska här broderas! (Foto Kurbits)

Jag har alltså inte bara fått informationen, utan också själva lappen med nål och tråd! Så nu har jag att göra, här ska det broderas ”mitt namn, eller något fint, fult, tänkvärt eller banalt” som det står i beskrivningen. Min lapp kommer att ingå i den stora lapptäcket, som ska auktioneras ut till förmån för GayRussia.

Vill du också vara med? Är du i Göteborg under HBTQ-festivalen kan du vara med under själva aktionen live, på Trädgårdsföreningen. Eller så mejlar du Anna-Lisa Persson för att få dig en egen lapp – kolla in Slöjd i västs blogg för mer information och kontaktuppgifter.

Läs mer om läget i Ryssland för homosexuella, samt den galet provocerande och inte minst (!) diskriminerande lag som infördes tidigare i år som rör homosexualitet och propaganda, bland annat  här och här. Det finns givetvis mer och fullödigare information, men detta var det jag hittade för stunden. To Russia with love alltså, brodera ni med!

 

2 comments

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *