Karin Ahlin – spännande textilanimatör och berättare

Ur programmet Fabulera Mera, om när mamma och pappa grälar och mamma försvinner. Men sen kommer hon tillbaks! Av textilanimatör Karin Ahlin. (Foto Karin Ahlin)
Ur programmet Fabulera Mera, om när mamma och pappa grälar och mamma försvinner. Men sen kommer hon tillbaks! Av textilanimatör Karin Ahlin. (Foto Karin Ahlin)
Ur programmet Fabulera Mera, om när mamma och pappa grälar och mamma försvinner. Men sen kommer hon tillbaks! Av textilanimatör Karin Ahlin. (Foto Karin Ahlin)

Textilanimatören och berättaren Karin Ahlin gör helt galet bra grejor. Jag blir oerhört glad och entusiastisk när jag ser en så här fin och lyckad kombination av material, tekniker och fantasi! När bara berättelsen får flöda och inget verkar omöjligt i tanke eller praktik. Fantastiskt!

Kolla bara in den rörande och spännande filmen i barnprogrammet Fabulera Mera, en berättelse om minnen och händelser som får egna liv och konsekvenser. Se alla fina material hon använder – textil, teckningar, deg (!) – allt får en självklar plats i berättelsen.

Uppslukade barn framför Fabulera Mera. (Foto Karin Ahlin)
Uppslukade barn framför Fabulera Mera. (Foto Karin Ahlin)

Och dessutom vann hon pris vid Dalarnas Filmfestival för ett par veckor sedan med just Fabulera Mera. Barnprogrammet är Karins examensarbete från Konstfack, där hon tog en master i Storytelling förra året.

Till vardags numera gör hon textila stop motionfilmer, håller workshops i ämnet, samt medverkar i utställningssammanhang. Tycker ni att namnet verkar bekant kanske ni såg Karins film i Sundborn förra sommaren? Hon medverkade i utställningen Samlade sekunder, jag skrev kort om det här.

Den här fina filmen fanns då bland annat att se, Historien om när regnet kom. Hela filmen kommer att läggas ut på Youtube under hösten, kolla in Karins facebooksida för mer info.

Karin själv i full action. (Foto Karin Ahlin)
Karin själv i full action. (Foto Karin Ahlin)

Under hösten kommer barn landet över att bli bekanta med deganimationen Bullhunden, då den visas i  Philofix, ett av mina Bolibompa-favoritprogram. Och för att se mer av Karins verk, kolla in hennes sajt.

 

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *