Nyheter från Shop in Lapland

Kyrkstadskåsan från Shop in Lapland. (Foto www.shopinlapland.com)
Kyrkstadskåsan från Shop in Lapland. (Foto www.shopinlapland.com)
Kyrkstadskåsan från Shop in Lapland. (Foto www.shopinlapland.com)

Nytt från norr! Jag fick mejl om nyheter från webbutiken Shop in Lapland häromdagen, och blev så förtjust i både nya och gamla saker att jag måste dela med mig. Kyrkstadskåsan kändes rolig för sin kombination av tradition och nytänkande. I stengods med vit glasyr – här förenas allmogen och den samiska kulturen med ny design, som man skriver på sajten.

Susanne Vikbergs tennarmband finns hos Shop in Lapland. (Foto www.shopinlapland.com)
Susanne Vikbergs tennarmband finns hos Shop in Lapland. (Foto www.shopinlapland.com)

Susanne Vikbergs fantastiskt fina tennarmband gör det svårt för mig att välja, men det här breda som heter Lappland ligger bra till. Hon har en hel del fina variationer, och det går att välja både renskinn och lammskinn. Mycket fint.

Jag tycker bara namnet på materialet – björkvril – känns exotiskt. Kjell Berlins träskål är stilig i all sin enkelhet.

Skål i björkvril av Kjell Berlin. (Foto www.shopinlapland.com)
Skål i björkvril av Kjell Berlin. (Foto www.shopinlapland.com)

Gunvor Guttorm har jag skrivit en del om tidigare, jag är fascinerad av hennes konstnärskap och hennes produkter. Den här fina dosan för smycken i masurbjörk och renhorn är en liten fin pärla, säger ni inte?

Gunvor Guttorms smyckesdosa i masurbjörk. (Foto www.shopinlapland.com)
Gunvor Guttorms smyckesdosa i masurbjörk. (Foto www.shopinlapland.com)

Kolla in Shop in Lapland själva, om ni inte gjort det tidigare, jag vet ju att jag tenderar att återkomma till mina favoriter både en och två gånger.

2 comments

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *