Frida Hållander hos Konsthantverkarna

Frida Hållander håller föredag på Konsthantverkarna ikväll. (Foto Konsthantverkarna)
Frida Hållander håller föredag på Konsthantverkarna ikväll. (Foto Konsthantverkarna)
Frida Hållander håller föredag på Konsthantverkarna ikväll. (Foto Konsthantverkarna)

Ikväll gästas Konsthantverkarna av Frida Hållander, där hon håller föredrag. Hållander är konsthantverkare och doktorand i konsthantverk på Konstfack och Nationella konstnärliga forskarskolan och kommer enligt inbjudan att tala om avhandlingsprojektet Crafted Vernacular; om strategier för forskningsprojekt genom konsthantverk. Frågor som också kommer att diskuteras är vad som formuleras och inte formuleras inom konsthantverket idag, vilka praktiker har betydelse?

Jag letade lite mer information om själva avhandlingen, så här skriver Frida Hållander själv om Crafted Vernacular;

Projektet vill diskutera vad som kan rymmas inom ett vidgat konsthantverksbegrepp och vill främst lyfta fram estetiska praktiker som inte är formulerad av ett urbant etablissemang. Ämnet undersöks mot bakgrund av begreppet vernacular som syftar till dessa olika praktikers lokala, dialektala och folkliga aspekter. Den övergripande målsättningen är att diskutera, materialisera och gestalta konsthantverksdiskursen, dvs dess gränser och kontext samt koppla begreppet till en bredare form av undersökning i relation med exempelvis etnologi sociologi samt materiell kultur.

Hur spännande som helst! Citatet är hämtat från Hållanders sajt, läs mer där, och om du bor i Stockholm, gå till Konsthantverkarna ikväll så berättar hon nog mer på ämnet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *