How do ya do i en mugg

Keramikern Michael J Strand lämnar muggar i lådor hemma hos folk. (Foto www.artstimulus.org)

Keramikern Michael J Strand lämnar muggar i lådor hemma hos folk. (Foto www.artstimulus.org)

Här är ett intressant inslag av craftivism i tillvaron tycker jag. (Craftivism som i små mikroaktioner för att med handens arbete åstadkomma politisk, social och samhällelig skillnad.) Den amerikanske keramikern Michael J Strand gör muggar som han lämnar utanför människors dörrar.

Projektet kallar han Art Stimulus, för tillfället visar han upp sina besök i två små amerikanska städer med samma namn – Dwight – i North Dakota och i Nebraska. Med följande budskap har han lämnat sina muggar:

To the recipients of these cups: A cup left quietly on your doorstep. In a world of digital connections, social networking and twitter-palooza I offer an alternative, a physical how-do-ya-do in the form of a cup. These cups, which are inspired by Japanese tea drinking vessels, are intended to be worn out through continuous use. With this in mind the cups are safe to utilize on a daily basis.One cup at a time, I offer my warmest greetings. Drink up Dwight, enjoy and live well.

Mänsklig interaktion verkar vara hans största drivkraft i just denna aktion, men visst är det också intressant hur väl dokumenterat hans väg till “a physical how-do-ya-do” är via nätet?

Jag tror nog inte att det går att skilja de två åt, men uppskattar verkligen gesten i att låta hantverket bli samtalsparten i detta fall. Kul projekt som sagt, och säkert också snart väldigt omtalat – via alla oss bloggare där ute…tipset om Michael J Strand kommer från alltid lika intressanta Extreme Craft, där också själva diskussionen om craftivism faller mig i smaken.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...