How do ya do i en mugg

Keramikern Michael J Strand lämnar muggar i lådor hemma hos folk. (Foto www.artstimulus.org)
Keramikern Michael J Strand lämnar muggar i lådor hemma hos folk. (Foto www.artstimulus.org)
Keramikern Michael J Strand lämnar muggar i lådor hemma hos folk. (Foto www.artstimulus.org)

Här är ett intressant inslag av craftivism i tillvaron tycker jag. (Craftivism som i små mikroaktioner för att med handens arbete åstadkomma politisk, social och samhällelig skillnad.) Den amerikanske keramikern Michael J Strand gör muggar som han lämnar utanför människors dörrar.

Projektet kallar han Art Stimulus, för tillfället visar han upp sina besök i två små amerikanska städer med samma namn – Dwight – i North Dakota och i Nebraska. Med följande budskap har han lämnat sina muggar:

To the recipients of these cups: A cup left quietly on your doorstep. In a world of digital connections, social networking and twitter-palooza I offer an alternative, a physical how-do-ya-do in the form of a cup. These cups, which are inspired by Japanese tea drinking vessels, are intended to be worn out through continuous use. With this in mind the cups are safe to utilize on a daily basis.One cup at a time, I offer my warmest greetings. Drink up Dwight, enjoy and live well.

Mänsklig interaktion verkar vara hans största drivkraft i just denna aktion, men visst är det också intressant hur väl dokumenterat hans väg till ”a physical how-do-ya-do” är via nätet?

Jag tror nog inte att det går att skilja de två åt, men uppskattar verkligen gesten i att låta hantverket bli samtalsparten i detta fall. Kul projekt som sagt, och säkert också snart väldigt omtalat – via alla oss bloggare där ute…tipset om Michael J Strand kommer från alltid lika intressanta Extreme Craft, där också själva diskussionen om craftivism faller mig i smaken.

2 comments

  1. Tack för din blogg!Underbart. Hit kommer jag och uppdaterar mig om vad som händer, vilket absolut är av intresse, men inte hinns eller orkas med dagligdags….Kram

    1. Hej och tack för de sprudlande och uppmuntrande orden, härligt att höra! Välkommen till Kurbits när som helst!
      /Frida

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *