Miljövänlig bok ger eko DIY

Boken Card. Paper. Ribbon av Kristin Roach visar hur man kan göra nya saker av gammalt presentpapper. (Foto www.craftleftovers.com)
Boken Card. Paper. Ribbon av Kristin Roach visar hur man kan göra nya saker av gammalt presentpapper. (Foto www.craftleftovers.com)
Boken Card. Paper. Ribbon av Kristin Roach visar hur man kan göra nya saker av gammalt presentpapper. (Foto www.craftleftovers.com)

Jag följer bloggen Craft Leftovers, ofta finns det bra och kreativa idéer att hämta här, med ett inspirerande miljöengagemang. Häromdagen hittade jag ett inlägg om den här boken, jag blev nyfiken. Paket och presentpapper får jag nog säga är en last jag har, och här finns det ett hopp i ekomörkret kring just dessa onödiga men ack så kreativa attiraljer.

Boken Card. Paper.Ribbon visar just på möjliga DIY-projekt att göra av återvunnet presentpapper, kort och snören. Men, tänker du, precis som jag gjorde först – hur onödigt är det inte ur miljösynpunkt, att köpa en bok om återbruk? Men se, Kristin Roach som ligger bakom boken och bloggen har tänkt till där. Det här är en ebok som du laddar ner. Och om du vill finns det utskriftsvänliga beskrivningar i pdf-format som komprimerar mängden nödvändiga sidor.

Så, med gott samvete går det nog att säga att man kan göra både det ena och det andra av lite sönderkrullat snöre. Läs mer om boken här.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *