Fest och bröllopsinspiration i Sigtuna

Krona och krans - smycka till fest och bröllop visas på Sigtuna museum just nu. (Foto www.sigtunamuseum.se)
Krona och krans - smycka till fest och bröllop visas på Sigtuna museum just nu. (Foto www.sigtunamuseum.se)
Krona och krans - smycka till fest och bröllop visas på Sigtuna museum just nu. (Foto www.sigtunamuseum.se)

Bröllopsyran i år kommer väl att ta sig, just nu känns vår och sommarbröllop ganska långt borta. Den som ändå vill ha lite inspiration på området (Viktoria? Daniel?) kan med fördel ta sig till Sigtuna museum. Där visas utställningen Krona och krans – smycka till fest och bröllop, en utställning som vill inspirera dig att utforma personliga fester och bröllop. Utgångspunkten är i olika kulturers folkliga traditioner.

Krona och krans - smycka till fest och bröllop visas på Sigtuna museum just nu. (Foto www.sigtunamuseum.se)
Krona och krans - smycka till fest och bröllop visas på Sigtuna museum just nu. (Foto www.sigtunamuseum.se)

Tycker du att konceptet känns igen har kanske Krona och krans turnerat på en plats nära dig, den har varit ute och rest ett tag nu. Utställningen är ett samarbete mellan landets alla textila hemslöjdskonsulenter, just nu är det länshemslöjdskonsulenterna i Stockholms län som visar upp basutställningen och väl valda delar just specifika från Stockholmstrakten samt håller i aktiviteter kring temat fest och bröllop. För utställningens basscenografi står Wanja Djanaieff.

Krona och krans – smycka till fest och bröllop är också en bok, utgiven av Hemslöjdens förlag. Utställningen i Sigtuna visas till och med 14 mars.

4 comments

  1. Ja, så snyggt och roligt att göra!
    Kronan påminner mig om själva Kurbits giftermål några fantastiska sommardagar…Finns den kronan på bild eller?

    1. Eller hur?! Det var tur att vi var några stycken som hjälptes åt att göra blommor, men fint blev det! Och det bästa av allt – kronan finns kvar helt intakt. I en låda – kanske snart på bild, vi får välan se!
      /Frida

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *