Ekologiska Byggvaruhuset startar ekoregister

Ekologiska byggvaruhuset har startat ett register för att man som konsument lättare ska hitta ekologiska hantverkare. (Foto Ekologiska Byggvaruhuset)

Ekologiska byggvaruhuset har startat ett register för att man som konsument lättare ska hitta ekologiska hantverkare. (Foto Ekologiska Byggvaruhuset)

Ekologiska Byggvaruhuset i Trosa är ett intressant företag. Jag har bland annat skrivit om deras ekologiska färger här . Nu lanserar de ett register för att man på enklare sätt ska kunna hitta hantverkare i sin egen trakt som använder sig av miljövänliga, hållbara arbetsmetoder, material och tekniker. Registret är i sin uppbyggnadsfas, men visst är det en bra idé? Alla hantverkare som vill får gå in och registrera sig. så här ser registret ut hittills. Bakgrunden till registret förklarar Bygvaruhuset så här;

Många vill idag bo i energisnåla hus byggda av hälsosamma material, men när det är dags att ta in offerter för sin miljövänliga ny- eller tillbyggnad kan det vara svårt att hitta hantverkare med kunskaper om dessa material.

Med registret vill också Byggvaruhuset bidra till att ekohantverkare ska underlätta utvecklingen av ett mer hållbart byggande i Sverige. Bra där. Kolla in deras övriga utbud och filosofi på sajten, klart intressant företag tycker jag.

3 comments

    1. Eller hur, vad kul att du också tycker det! Jag tänker också att registret är bra att ha – sen… jag ska bara fixa ett hus först 🙂 (och vid det laget är såklart ekoregistret fullmatat med gröna hantverkare!)

      /Frida

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *