Slöjdbilder som lockar

Bilder från amerikanska fotografen Mark Eden Schooleys galleri. (Foto www.
Bilder från amerikanska fotografen Mark Eden Schooleys galleri. (Foto www.markedenschooley.com)

Att fota inspirerande och lockande föremål på bästa sätt är inte det lättaste. Jag gillar särskilt den amerikanska fotografen Mark Eden Schooleys interiörer och scenerier. Med Paris som bas arbetar han för europeiska inredningsmagasin, och kanske inte direkt i slöjdens tjänst, men hans känsla för materialet triggar mig. Också Scott Horne har det där ögat – som stylist har han en förmåga att arrangera och se hur saker och ting ska vara. Den här bilden nedan har jag visat förut, jag gillar hans sätt att arbeta.

Mark Eden Schooley
Mark Eden Schooleys interiörer. (Foto www.markedenschooley.com)
Scott Horne är prop stylist och arrangerar slöjd så här fint. (Foto www.scotthorne.com)
Scott Horne är prop stylist och arrangerar slöjd så här fint. (Foto www.scotthorne.com)

Härom veckan hade jag också möjligheten att arbeta med fotografen Ellinor Hall, det var ett rent nöje. Hon fotar mycket föremål för Svensk Slöjd, men gör förstås rasande mycket annat. Hon har precis som Mark Eden Schooley just det där nyfikna ögat och känslan för materialet och historien bakom.

Kolfat av (Foto Ellinor Hall)
Kolfat av Jonas Hasselrot, från Svensk Slöjd. (Foto Ellinor Hall)
Kråkor av slöjdaren Mikael Nilsson. (Foto Ellinor Hall)
Kråkor av slöjdaren Mikael Nilsson, från Svensk Slöjd. (Foto Ellinor Hall)

5 comments

  1. Eller hur? Det tycker jag också, så uttrycksfulla och ändå så rena. Jag har en gul påskig variant, men ännu inte en svart, måste åtgärdas!
   /Frida

  1. Bra fråga! Dessa låga vida korgar kallas kolfat eftersom man förr använde dem för kolhantering (eller för potatisskörd) – därav namnet kolfat, inte helt logiskt eftersom det inte riktigt går att utläsa av formen eller utseendet, eller hur?! Men visst är de fina?
   /Frida

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *