Ett bättre sätt för din shopping

A better bag från Abob. För att minska slöseriet - ta med tygkassen till Konsum! (Foto Abob)
A better bag från Abob, modell Boulder Shoulder. För att minska slöseriet - ta med tygkassen till Konsum! (Foto Abob)

Vi förbrukar nästan två miljoner (!) plastkassar per dag i Sverige. Två miljoner! Hög tid för alla att ta med shoppingkassen till Konsum alltså. Svenska företaget Abob –  A better option brands lanserar ett hållbart alternativ till plastpåsen. A better bag tillverkas i polyester. Det gör att den är stark, lätt och kompakt; enligt Abob är polyester lika miljövänlig, ja rentav miljövänligare, än ekologisk bomull.

Väskan Big Bob till vänster, och hoprullade Pouch Potato till höger. (Foto Abob)
Väskan Big Bob till vänster, och hoprullade Pouch Potato till höger. (Foto Abob)

A better option bag finns i tre modeller – Pouch Potato med integrerat fodral tar den inte större plats hopfälld än just en potatis. Boulder Shoulder är en större variant till för att bära på axeln, och Big Bob är den stora varianten av kassen.

Abobs kasse är formgiven i Sverige, men tillverkas i Kina, något som såklart sticker i ögonen en smula när det pratas miljövänligt och hållbart. Enligt företaget är det dock något de arbetat mycket med; alla underleverantörer ska enligt avtal följa strikta instruktioner gällande miljö, rättvisa löner och säkra arbetsförhållanden. Att produkterna skeppas från Hong Kong till Sverige tycker jag ger produkten och företaget trovärdighet. Läs mer på Abobs hemsida.

1 comment

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *