Heart of Lovikka nytt märke med handarbetstradition

Heart of Lovikka, ett nytt märke med kläder inspirerade av Lovikkatraditionen. (Foto Jenny Groth)
Heart of Lovikka, ett nytt märke med kläder inspirerade av Lovikkatraditionen. (Foto Jenny Groth)

Heart of Lovikka heter ett nytt modemärke med inspiration från Lovikkas handarbetstradition. Sofia Hagelin och Anna Fornek Bergström ligger bakom dessa plagg inspirerade av just byn Lovikka och den klassiska vanten. Sofia Hagelin har släkt från byn, och det är ”arvet från mormor Märta och hennes syster Elsa, det vackra hantverket från Lovikka och den fantastiska naturen i norra Sverige som givit Sofia  inspiration till att starta Heart of Lovikka”, står det att läsa om märkets tillkomst.

Med bas i Lovikkatraditionen lanseras koftor, kjolar, klänningar och en rad accessoarer; vantar, halsdukar, mössor. Hela kollektionen går i benvitt, mörkgrått, svart och brunt. Det broderade Lovikkamönstret och flätan med tofs går också igen i kläderna.

Sofia Hagelin är grundare av Heart of Lovikka, och kläderna formges av Anna Fornek Bergström. (Foto Jenny Groth)
Sofia Hagelin är grundare av Heart of Lovikka, och kläderna formges av Anna Fornek Bergström. (Foto Jenny Groth)

Det jag nästan gillar bäst med Heart of Lovikka är att kollektionens delar är döpta efter medlemmarna i husmodersföreningen i Lovikka (klänningen Astrid, koftan Berit, tröjan Margit…). Jag vet, hur nördigt som helst. Men jag har också vridit och vänt på plaggen på Formex och kan konstatera att det är kvalitetsmedvetet i material och gjorda med stil och finess.

3 comments

  1. Provade en supersöt, lång tröja från Heart of Lovikka på Bomullsbörsen i veckan, hur skön som helst!
    Det var inte frivilligt jag tog av mig den sen!
    Håller verkligen med om att det är superkvalité på deras grejer!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *