Examensutställningar del 2: HV Skola, Capellagården och Sätergläntan

HV SKolas examenstutställning är öppen 20 maj (Foto www.hvskola.se)
HV SKolas examenstutställning är öppen 20 maj till 4 juni. (Foto www.hvskola.se)

HV Skolas examensaffisch.
HV Skolas examensaffisch.

HV Skola (Handarbetets Vänners skola) på Djurgårdsslätten i Stockholm håller öppet för sin examensutställning 20 maj till 4 juni. Skolan har två utbildningar, tvååriga högre hemslöjdsutbildningen och textil hantverksutbildning, på tre år. Dessutom håller skolan i en rad kortkurser varje år. Vid årets examensutställning är det tolv elever som visar sina verk.

Capellagårdens elever visar sina verk vid skolans sommarutställning varje år. (Bild www.capellagarden.se)
Capellagårdens elever visar sina verk vid skolans sommarutställning varje år. (Bild www.capellagarden.se)

Carl Malmstens Capellagården i Vickleby på Öland är en sevärdhet i sig, med rasande vacker omgivning och trädgård. Skolan har utbildningar inom textil, keramik, möbel och formgivning samt trädgård  – allt förstås i grundaren Carl Malmstens anda.

Traditionsenligt visar studenter upp vad de gjort i Capellagårdens sommarutställning, i år öppnar den 5 juni och håller öppet hela sommaren.  Dessutom går det att se gesällstycken och skulptur från Capellagårdens utbildning möbel och inredning redan 15-17 maj. I Stockholm hos arkitekterna Engstrand och Speek.

Sätergläntans examensutställning 20-21 maj. (Bild www.saterglantan.se)
Sätergläntans examensutställning 20-21 maj. (Bild www.saterglantan.se)

Sätergläntan Hemslöjdens gård i Insjön utanför Leksand har funnits sedan 1920-talet. Idag har man utbildningar i vävning, sömnad, trä och smide. Utbildningarna är på ett, två eller tre år, man väljer själv hur länge man vill läsa.

Årets avgångselever visar sina verk 20-21 maj. Dessa elever går ut, följ deras arbete här. Sätergläntan har också en rad kortkurser och sommarkurser, samt en välsorterad butik och webbutik jag gärna rekommenderar.

Sätergläntan Hemslöjdens gård i Insjön. (Foto www.saterglantan.se)
Sätergläntan Hemslöjdens gård i Insjön. (Foto www.saterglantan.se)


2 comments

  1. …och Sätergläntans café bjuder på helt underbart tunnbröd! Tror det bara är öppet sommartid.

  2. Pssst… du glömmer väl inte Textilhögskolan i Borås? Examensutställning 4-7 juni.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *