Knitta i farten igen – Brooklyn Heights inklätt i garn inatt

Ungefär så här kanske det ser ut på Montague Street i Brooklyn Heights idag. Knitta har under natten varit i farten och klätt in 69 parkeringsmätare. Den här bilden är från en installation Knitta gjorde i Paris 2007. (Foto Magda Sayeg)
Ungefär så här kanske det ser ut på Montague Street i Brooklyn Heights idag. Knitta har under natten varit i farten och klätt in 69 parkeringsmätare. Den här bilden är från en installation Knitta gjorde i Paris 2007. (Foto Magda Sayeg)

Idag vaknar boende i Brooklyn Heights i New York till en munter syn. 69 parkeringsmätare har under natten blivit instickade av Madga Sayeg från Knitta Please. Med ett 50-tal medstickerskor har hon monterat fast den glada stickgraffitin som förvandlats till ett publikt konstverk. Beställarna, eller kanske man ska säga arrangörerna till evenemanget är Montague Street Business Improvement District, som alltså kände att Montague Street behövde lite mjukare skönare utsmyckning.

Visst är det intressant att Knittas garntaggar gått från någonslags olaglig verksamhet till konst – kanske inte över en natt, men på relativt kort tid? Läs en artikel om evenemanget i New York Daily News här. Och här finns det mer att läsa om själva installationen.

Hur kul som helst.

1 comment

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *