Examensutställningar del 1; Konstfack, HDK, Beckmans

Säkrare tecken på att sommarmånaderna är i antågande finns väl inte – nu börjar examensutställningarna! Kurbits har sammanställt några av alla de utställningar som man inte bör missa, här kommer del 1 i vad som är på gång på några av landets kreativa högborgar, håll till godo!

Konstfack: Nytt i år är att Konstfack visar alla sina studenter på samma ställe – alla skolans inriktningar under samma tak. Totalt ställer 159 studenter ut med start idag fram till 24 maj. Notera också den oerhört välgjorda webben där alla elever ingår i ett intrikat matchningssystem. Här ett axplock från keramik och glas, metalldesign och inredningsarkitektur och möbeldesign;

Frida Hällander, Äggmacka i en Big Pack, lergods 2009. Keramik och glas på Konstfack.
Frida Hållander, Äggmacka i en Big Pack, lergods 2009. Keramik och glas på Konstfack.
Till vänster, Simon Klenell, Keramik och glas 2009. Till höger Anton Alvarez, Inredningsarkitektur och möbeldesign. (Foto Konstfack)
Till vänster, Simon Klenell, Keramik och glas 2009. Till höger Anton Alvarez, Inredningsarkitektur och möbeldesign. (Foto Konstfack)
Frida Åberg, Metalldesign, Remember and dream, 2009. (Foto Konstfack)
Frida Åberg, Metalldesign, Remember and dream, 2009. (Foto Konstfack)

HDK – Högskolan för design och konsthantverk vid Göteborgs universitet har delat upp sin examensutställningar i tre utifrån de olika klassernas inriktning. Design grundnivå ställer ut utifrån orden dialog, passion och öppenhet. Deras verk går att se på Kokokaka 28-31 maj. Elever från Konsthantverk grundnivå har arbetet utifrån handens arbete, experimentlusta och tidens betydelse. Deras verk finns att se på Galleri Konstepidemin 4-18 juni. Och elever vid Design and applied art har ledorden nyfiket, ifrågasättande och utforskande. Deras verk går att se på Röhsska museet 30 maj till 16 augusti

Mattias Larssons bord med utbytbara och omflyttbara lådor till höger och Ida Anderssons verk Fabler. (Foto Mattias Larsson och Ida Andersson)
Mattias Larssons bord med utbytbara och omflyttbara lådor till höger och Ida Anderssons verk Fabler. De är elever vid Design grundnivå och Konsthantverk grundnivå.  (Foto Mattias Larsson och Ida Andersson)

Beckmans examensutställning pågår 18-24 maj. Elever vid form, mode eller reklam och grafisk form visar sina verk på skolan, Brahegatan 10 i Stockholm. Ett digert program arrangeras kring utställningsveckan, se här. Kolla också in Beckmans webb, där finns alla elever snyggt och prydligt presenterade, härligt för alla som inte har möjlighet att besöka utställningen live.

Karolina Lagerqvist från Beckmans formlinje. (Foto www.beckmans.se)
Karolina Lagerqvist från Beckmans formlinje. (Foto Beckmans)
Snickarglädje. Av Åsa Agerstam, formlinjen på Beckmans. (Foto www.beckmans.se)
Snickarglädje. Av Åsa Agerstam, formlinjen på Beckmans. (Foto Beckmans)

3 comments

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *