Fuldesign på Designgalleriet

Pernilla Klüft, Roland Larsson, Moa Åström och David Frimark är designgruppen Fuldesign, nu aktuella på Designgalleriet. (Foto Kurbits)
Pernilla Klüft, Roland Larsson, Moa Åström och David Frimark är designgruppen Fuldesign, nu aktuella på Designgalleriet. (Foto Kurbits)

Imorgon öppnar fantastiska Fuldesign sin utställning Moder Svea på Designgalleriet i Stockholm. Jag var där och träffade dem på pressvisning idag, och kan varmt rekommendera ett besök. Utställningen tar fasta på det svenska och hur gruppen upplever och tolkar det nya svenska. Fuldesign är kända för en stor allmänhet för sina broderikit med moderna budskap och med sina fulmonster förstås. Moder Svea tar ett samlat grepp på deras olika produkter; mest uppseendeväckande är kanske Sverigedräkten med hijab som möter direkt vid dörren – en tolkning av Sverigedräkten till för alla svenskar.

Sverigedräkten med hijab, av Fuldesign. (Foto Kurbits)
Sverigedräkten med hijab, av Fuldesign. (Foto Kurbits)
Använd Fuldesigns kuddar när du vill starta upplopp. Det känns mjukare så. (Foto Kurbits)
Använd Fuldesigns kuddar när du vill starta upplopp. Det känns mjukare så. (Foto Kurbits)

En korsstygnsnörd som jag går förstås också igång på gruppens ASCII-konst som korsstygn, va? Fantastiskt!  Hur fint som helst. Här finns också de relativt nylanserade Kuddkriget – världen behöver så mycket mer kuddkrig och mindre upplopp menar gruppen och visar här mjuka gatstenar, en mjukisgranat, en kuddpistol och en kuddkniv.

Jepp, iväg till Designgalleriet nu. Jag fick dessutom med mig en Fuldesignknapp – Med en gnutta fantasi kan man få panik”. Det gjorde min dag.

Fuldesigns fulmonster är snart klassiker, till och med i skolan kan man få göra sig en. (Foto Kurbits)
Fuldesigns fulmonster är snart klassiker, till och med i skolan kan man få göra sig en. (Foto Kurbits)
ASCII - framtidens korsstygn? Fuldesign broderar på det mesta. (Foto Pernilla Klüft)
ASCII - framtidens korsstygn? Fuldesign broderar på det mesta. (Foto Pernilla Klüft)

5 comments

  1. Och jag hade till och med inbjudan att gå på vernisaget nu ikväll. Men jag orkade inte ta mig till Stockholm idag. Men jag vill gärna gå dit en annan dag. Hångla upp folkhemmet! hehe

    1. Du blir inte besviken om du tar dig dit, du kan till och med få brodera eller iallafall färglägga lite på plats, det är mervärde bara det! Och hångla upp folkhemmet precis som Fuldesign kanske?!

  2. Hej! Jag lånade, snodde eller ja det beror ju på hur man ser på saken… Men iallafall har jag lagt ut eran fina bild på Sverigedräkten med hijab i min blogg. Självklart har jag talat om att den kommer ifrån Kurbits och länkat hit. Men om ni ändå blir ledsna, sura eller flyförbannande så hojta till så tar jag bort bilden.

    1. Hej Annika! Självklart får du låna hijab-bilden från Fuldesign, det är jag som tagit den och den bjuder jag så gärna på. Eftersom jag är fan av Fuldesign (det har väl ingen tagit miste på?) så tycker jag bara det är roligt att deras grejor sprids. Kul att du skriver!
      /Frida

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *