Moster Bantie och tygerna

Tyget Salamander från svenska Bantie. (Bilden lånad från www.bantie.se)
Tyget Salamander från svenska Bantie. (Bilden lånad från www.bantie.se)

Mer textil! Jajamän. Men vad kan man säga annat än hurra om svenska företaget Bantie? Det pratas mycket om storytelling dessa dagar, och jag tycker verkligen att Ulrika Gyllstad och Wilhelmina Wise som ligger bakom Bantie har lyckats bra. Med inspiration av Ulrikas moster Bantie, som drev tygaffär i Ronneby kring 50- och 60-talen, har  de byggt upp inte bara en textil kollektion.  Ytterligare ett plus är den snygga webbshop som gör att det är enkelt att bli med tyg eller produkter från dem. Och allt i moster Banties namn –  elegant, trendigt och roligt, estetiskt och personligt är deras devis, i arv från tidigare generation. Historien om deras tyger är historien om moster Bantie på något vis, rörande och roligt. Deras kollektion tillverkas dessutom i Sverige, det tycker jag är bra.

Efter min tidigare tygvurm här i veckan visar jag upp bilder på Banties tyger på metervara, titta bara på bildspelet med alla fantastiska mönster! Men tappa inte bort alla fina produkter Bantie gör också, se deras hemsida. I deras kollektion ingår sex mönster i 17 färgställningar, jadå, det är nog bara att shoppa loss. För övrigt har jag varit och shoppat ett blusmönster, men har än så länge gått bet på valet av tyg…

Paradis, röd-svart, från Bantie. (Bilden lånad från www.bantie.se)
Paradis, röd-svart, från Bantie. (Bilden lånad från www.bantie.se)
Tyget Kokeshi från Bantie, svart-vit-röd färgställning. (Bilden lånad från www.bantie.se)
Tyget Kokeshi från Bantie, svart-vit-röd färgställning. (Bilden lånad från www.bantie.se)
Brun-rosa Palett, från Bantie. (Bilden lånad från www.bantie.se)
Brun-rosa Palett, från Bantie. (Bilden lånad från www.bantie.se)
Banties Sydney, plommon. (Bilden lånad från www.bantie.se)
Banties Sydney, plommon. (Bilden lånad från www.bantie.se)
Korall svart-vit, från Bantie. (Bilden lånad från www.bantie.se)
Korall svart-vit, från Bantie. (Bilden lånad från www.bantie.se)

2 comments

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *