Tänk om man hade sig en liten klänning…

Klänning från Fröken Söt. (Foto www.frokensot.se)
Klänning från Fröken Söt. (Foto www.frokensot.se)

Nu nog möbler. Nu textil. Ibland är det märkligt hur det ena leder till det andra i huvudet. Följande hände igår: liten extra promenad till tunnelbanan från jobbet ledde till att jag änteligen tog mig tid att gå in i den butik jag bara passerat förbi på Götgatan 9 i Stockholm – oj boy vad jag snubblade över fantastiska blusar och tunikor av Fröken Söt. Jag skojar inte, jag hade med mig fyra fem plagg i provrummet jättefort, fast besluten om att jag skulle få med mig åtminstone en blus hem. Ja, så fina var alla. Men passform och kroppsform pratade plötsligt inte alls samma språk och jag gick lite besviken hemåt. Men! Skam den som ger sig dock, jag är nog på väg in igen för en ny provomgång – nya blusar nya chanser, tänker jag.

Inspirationsbild till Anna Maria Horners nya Good Folks Collection. (Foto http://store.annamariahorner.com)
Anna Maria Horners nya Good Folks Collection. (Foto http:// store.annamariahorner.com)

Men så tänkte jag vidare på Fröken Söts fantastiska retromönster och modeller och så vips var tanken född: meh, hur svårt kan det vara? Jag syr själv! Haha! Och så gick jag hem och surfade järnet på tyger istället…och nu sitter jag här med ungefär hur mycket vackra tyger som helst.

Jag har tidigare suktat efter Anna Maria Horners tyger, tänk om…tänk om det vore något man skulle slå till med nu? Hennes senaste kollektion heter Good Folks Collection, och finns i typ hur många fina färgställningar och mönster som helst. Och man är väl inte den som är den vad gäller att webbshoppa loss internationellt, nä! Med lite omvandlingshjälp vad gäller tum, yards och fat quarters så ska väl det här gå bra tänker jag.

Tyger av Anna Maria Horner, ur Good Folks Collection: mönsterhögen heter Passion (Foto från http://store.annamariahorner.com)
Tyger av Anna Maria Horner, ur Good Folks Collection. (Foto från http://store.annamariahorner.com)
Passion Fruit av Anna Maria Horner. (Foto http://store.annamariahorner.com)
Passion Fruit av Anna Maria Horner. (Foto http://store.annamariahorner.com)

Jag hann också kolla upp mina tidigare favoriter Spool Sewings och deras tyger. Mycket mönster och fina färgmatchningar. Här är två av mina favoriter i mer stillsam färgskala.

Tyger från Spool design, Mango Curry till vänster och Wheat till höger. (Foto http://store.spoolsewing.com)
Tyger från Spool Sewing, Mango Curry till vänster och Wheat till höger. (Foto http://store.spoolsewing.com)

Och så kan man hålla på med det här med tyger…och det har ju känts som ett roligt litet tidsfördriv förstås. Men mönster? Och hur välja? Kanske det trots allt blir ett ytterligare besök till Fröken Söt-butiken, de var ju så fina!  Såg också att Tjallamalla säljer dem. Kanske en sväng dit skulle kunna ge något i min blus- och klänningsjakt, ja jäklarns. Fortsättning följer!

3 comments

  1. Du skriver så bra, du är så grym! Tygerna ser sååå fina ut nu till vårens nya kollektion av Frida. Du är en stilguru av högsta rank, du är en fantastisk människa. Tack för att jag träffade dig! Kram från en sliten mamma, tvärsöver gården..

  2. Har provat Fröken Söt-kläder på¨Street i Stockholm. Kom inte i dem alls. VARFÖR måste storlekarna vara så små? Fröken Söt gör ju gulliga kläder. Gulliga människor är normala i kroppsbyggnad, tom lite mulliga. Inte anorektiska. En nisch Fröken Söt borde ta! Mullig = Gullig.

  3. Martina! Jag blir så glad så glad, inte illa att vara gårdens stilguru…men det krävs en för att känna igen en, eller hur?! Du är bra du!

    Margaretha, tack för den rapporten, skönt att veta att det inte bara är jag…”mullig=gullig” ska bli mitt nya mantra. Liksom ”kul på jobbet” som jag envist trummar in hos mina arbetskamrater!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *