Kurbits möter: House of K

Mitt bland montrarna i Formex nya avdelning för unga oetablerade formgivare, Young Designers stod Klara Granath, ena halvan av det spännande företaget House of K. Tillsammans med Kerstin Ribers gör hon unika textila utsmyckningar med skärpa och stil.

Till Formex hade de tagit med sig det uppdrag de tidigare fått från en advokatbyrå – att leverera extravaganta kontorsstolar, titta på dessa! Med inspiration från Commedia dell arte och dess karaktärer gjorde House of K tio kontorsstolar. Broderade med korsstygn och plattsöm, utsmyckade för  sina olika karaktärer är ingen den andra lik.

Förutom textila utsmyckningar tar sig också House of K an inredningar och scenografier. Både Klara Granath och Karin Ribers är utbildade vid HV skola i formgivning, vävning, konstsömnad och vävning.  De säger själva att de använder och vill använda sina hantverkskunskaper inom den gedigna textila traditionen men ”arbetar utforskande och förnyande för att ge de gamla teknikerna ett uttryck som både kan överraska och provocera.”

Sättet de presenterade sitt arbete på mässan var imponerande, självklart och lockande.  Jag är övertygad om att dessa två företagare kommer att gå långt. Formex satsning på Young Designers innebar att mässan i samråd med Trendgruppen bjöd in ett antal formgivare som står för ny intressant design. House of K var en av  dessa utvalda, övriga var Sebastian Kjersén, Fuldesign, Erika Lövqvist, Lisa Bengtsson, Action Total, Fabrikat,  Swedish Ninja, Ahnlund – Karlén, Malin Lundmark, LL Lindblom Lindström samt Van Deurs.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *