Inspirationskavalkad från Formex

Så var då självaste Formex besökt. Kvällen består av ömma fötter och en mängd bilder i kameran. Var tålmodiga, en hel del olika Formexämnen och vinklar av detsamma kommer nog att tas upp här på Kurbits framöver, ikväll nöjer jag mig med ett saftigt bildcollage från de båda utställningarna ”Celebrating traditions”, en inspirationskavalkad gjord av Jan Rundgren och Lars Eriksson, och ”Hjärtans fröjd”, den hållbara inspirationsutställningen och caféet av R-ekostylisterna Aia Jüdes och Sanna Gebeyehu.

Bilderna är tagna av min snälla man som varit med hela dagen som trevligt sällskap, och mig. Bilderna på de superfina träskorna gjorda av Grannas Olsson, Nusnäs, och bilden på montern med band och hättor från Hjärtans fröjd är tagna av Magnus Skoglöf. Fortsättning följer, håll till godo så länge!

3 comments

 1. Hej,

  hittade nyligen din blogg – jättefin! Kul med fina bilder från Formex-utställningarna! Jag är själv både butiksägare o formgivare och var uppe och tittade på mässan i torsdags. Temat passar mig perfekt, och faktiskt har jag fått med en produkt i Jan Rundgrens utställning – ett par träskor i rött/vitt med broderat kurbitsmönster i egen design. Finns med på din översta bild, längst ner i högra hörnet. Titta gärna in på min hemsida där du också hittar smycken med dalahästar i silvertråd, nåt jag sysslat med i fem år – långt före Formex identifierade trenden alltså 😉

  Vänliga hälsningar
  erika tubbin
  Norrköping

 2. Hej Erika, vad kul att du gillar Kurbits! Kul också att du hör av dig apropå dina träskor, jag har spanat in dem tidigare, de är verkligen fina! Roligt att du uppmärksammar mig på det, jag hade missat att det var dina som står där i hörnet. Träskor ligger mig varmt om hjärtat (!) så jag lär nog få återkomma till dina. På återhörande och lycka till med träskor och din övriga verksamhet!

 3. Utställningen på torget var fantastisk tycker jag! Jag smög runt där länge och insöp och studerade. Extra roligt var att Axlings linne, en av mina favoritleverantörer, fått med så mycket av deras fina saker.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *