Formextips 1: Sebastian Kjersén

Papper metall trä, allt verkar han vara intresserad av och kunna, upphaussade 23-åringen Sebastian Kjersén. En hel del har redan skrivits om honom, men så här i uppladdningsfasen inför årets Formexmässa – där också Kjersén medverkar på en rad sätt – är det svårt att inte ägna ett inlägg åt honom. För, visst har väl upphaussarna rätt, miljötänk och nytänkt på ett roligt och nytt vis. Förutom hållbarhet och energisnålhet tillverkas också hans grejor i Sverige, vilket är en bra föresats som jag hoppas han kan hålla även längre fram i sin produktion. Kolla in Sebastian Kjerséns spännande examensprojekt här>> och här>>

Den i våras nyutexaminerade Beckmansstudenten har i uppdrag att göra Formex nya Young Design Lounge, men han kommer också att ställa ut de två produkterna ”Bob” och ”Wow”. Bob utvecklades ursprungligen som en lära-gå-möbel för små barns motorik och balans och blir nu en barnvänlig relaxmöbel för alla att hänga i. Den ser ganska skön ut tycker jag.

Jag har snäppet högre förväntningar ändå på lampan Wow i – wellpapp! Det ska bli spännande att se hur den ser ut live, den (gissningsvis) laserskurna pappen ser ut att ha en häftig form. Dessutom med ledlampa i, som ju är det miljövänliga alternativet till glödlampan eller halogenspotlighten. Jag har väntat länge på en lampa som är anpassad till ledljusets svagare lite kallare ton, kanske är det här den? Wow finns i wellpappfärg, vitt, svart och blått.

Ja. Då laddar vi vidare för Formex.

3 comments

  1. AAah hej Malin och tack så mycket! Här har det varit fullt upp med Formex, så pass att jag inte ens sagt tack för den fina utmärkelsen, vad glad jag blir!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *