Grovhugget från Jens Fager rockar

Minns med viss fasa en utställning jag såg för ett par år sedan, där konstnären hade gått loss på virke med en motorsåg. Rävar, älgar…ugglor hade skrämts fram ur trästyckena, och de såg ut därefter. Jojo.

Därför är det inte helt självklart att jag skulle gilla Jens Fager och hans arbetsmetod med bandsåg. Men det gör jag, såklart, för kolla in killen! Jösses.

Till Julita gårds restaurang, Julita värdshus har Jens Fager gjort inredningen. Grovhugget anno 2008 heter serien och den visades på Stockholm Furniture Fair tidigare i år.

Det gråsvartmålade grovhuggna lite krokiga virket ger möblemanget ett surrealistiskt intryck, vilket jag tycker är märkligt. Som att det skulle vara så ovanligt med lite tall, ruffa sneda ytor och färg.

Men visst tycker jag att Fager har lyckats med sin intention att skapa ”naiva serietidningsteckningar omvandlade till tredimensionella surrealistiskt användbara möbler”. (citatet hittade jag här >>)

2 comments

  1. Pingback: » Trolltider Liss

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *