Nostalgi med textilfärg

Idag tänker jag på textilmåleri. Pensel, utspänd t-shirt med tidning mellan och så köra på fri hand. Jag älskade den här t-shirten när jag var liten, min mamma har gjort den. Hon hade en mängd textilmåleriattiraljer och målade på nästan vad som helst – varför gör man inte det numera? Tycker mig inte se så mycket av den varan iallafall – visst, tryck i olika tekniker, men just frihandsmålning.

Det fanns alltid en massa spännande små burkar med färg på mammas skrivbord, och så den där egenhändigt dekorerade plåtburken i orange-brunt (en bit gammal badrumstapet känns det som?) där hon förvarade sina penslar. Självklart lite förbjudet att kladda runt med, självklart mycket spännande.

Jag hade ett par vita sandaler med målade smultron på också, oj vad jag gillade dem. Och mamma hade en utanpågreja med rödklöver på. Och likadana vita sandaler om jag inte minns fel. Jajävlar. Och nu idag har min flicka tröjan på sig – den som alltså gått i arv, via min bror också förstås. Tänk att färgen hållit, det är väl ändå ett trettiotal år sedan.

Någon som gör sånt här nuförtiden? Någon som sett någon som använder sig av denna teknik numera? Vore spännande att höra.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *