Sju sorters kökshanddukar

Ägnade förra veckan i köket, bakade småkakor, inte sju sorters bara två, till vår flickas namngivningsfest i helgen. En hel del tid går ju åt att vänta på kakplåtar i ugnen och jag ägnade lite tid åt att inventera vårt kökshandduksförråd. Det behöver uppdateras lite, trots att det faktiskt ingår en rejäl bunt hemvävda monogramförsedda handdukar i våra ägor. Så…när nu kakbaket är över har jag istället som projekt att surfa efter nya handdukar – det finns verkligen en uppsjö fina. Titta på dessa från danska Ferm Living, urtjusiga, eller hur?

Kökshanddukar från Ferm Living, bilden är lånad från www.ferm-living.com.

För övrigt kan jag verkligen tipsa om den klassiska Sju sorters kakor, en finfin bok när det ska till att bakas. Det är sannerligen inte det lättaste att få till fina småkakor vet jag nu. Fatta hur husmödrarna slet med sina mördegar förr i tiden, jajädrans.

3 comments

  1. Oj, vad många spännande tips jag hittat här! Egentligen borde jag sitta och skriva uppsats men nu vill jag bara: sätta på ugnen och baka en plåt kakor, rota fram några roliga garner i stickkorgen och gå på auktioner i lantmiljö. Appropå Ferm Livings kökshanddukar, har du några bra tips på vanliga handdukar. Vi har nämligen ett öppet skåp i badrummet och jag skulle gärna vilja ha några fina glada handdukar där. Jag har rotat runt hemma hos föräldrarna och håller utkik när jag går på loppis men du kanske har något annat förslag?

  2. Det är något lätt beroendeframkallande över kakor…och då menar jag inte bara själva ätandet. Känns fint att ha frysen full!
    Handdukar så…förutom det du redan gjort, dvs kolla loppisar och familj – kolla in två bra företag för handdukar av allsorts; Växbo lin (www.vaxbolin.se) och Linum (www.linum.se) – enkelt, rent och klassiskt – och såå fina material! Kanske inte det mest färgstarka till ditt badrum, men praktiskt och fint skulle jag tippa.

    För övrigt kan jag inte nog slå ett slag för att rota bland föräldrars handdukar, rena guldgruvan vad gäller nostalgi om inte annat! Här hemma har vi handdukar som jag känner igen från min barndom på skötbordet. Lycka till i jakten!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *