Stygnet på tapeten

Sannerligen, visst är stygnet på tapeten. Eller kanske inte bara där… stygnet är på möbler, kläder, smycken, ja, oj vilken chic accessoar det blivit. Att det är inne att brodera har väl inte undgått någon, kanske är broderiet den nya sticktrenden? Nåväl.

Att Hantverkstrenden 2.0 ändå skulle kunna tas till dessa höjder gör mig glad och förvånad. Kolla in Diem Chau! Via Emmas blogg hittade jag henne för ett tag sedan, tack Emma för inspiration! Stygn på porslin! Hur galet som helst. Helt märkligt är det, det som denna vietnamesiska konstnär Diem Chau gör. Hon har bott i USA sedan 1986 och ställer också ut på gallerier där.

Diem Chau heter konstnären som broderar på porslin.

Diem Chau heter konstnären som broderar på porslin. Bilderna är lånade från hennes hemsida, www.diemchau.com.

Men? Vad är det? Hur gör hon? Kolla in fler av hennes verk på hennes hemsida, små små mikroberättelser, fragment av något, delar av historier som liksom flyter ut och gör mig nyfiken. Plötsligt börjar jag fantisera om dessa stiliserade om än fragmenterade små varelser och historier. Jösses. Stygnet är sannerligen hett!

Ytterligare ett annat stygnprojekt som jag följt ett tag är bloggaren futuregirl, som broderar illustrationer från gamla böcker och clip art-samlingar, kolla in hennes pågående arbete, vilken bra idé, roligt att följa. Själv har jag börjat att fantisera om mina gamla fina bokmärken, tänk om…det skulle kanske kunna bli något?

2 comments

  1. Oj vad mycket roligt och spännande man får se och lära sig genom Din blogg.
    Jag drack just en kopp gott örtte helt utan broderier, så himla beige
    det verkar plötsligt.
    Nä nu tar jag fram den svarta ponchokappan och bäddrar bland trådar………

  2. Äsch, du behöver bara öppna ditt magiska skåp och trålla fram både det ena och det andra för inspirationen, och vips så är du igång. Med eller utan örtte…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *